Deze zelfvoorzienende drijvende villa’s in Dubai zijn bestand tegen de stijgende zee

Klimaatverandering is een groot probleem, waar veel mensen zich over buigen. We moeten allemaal onze lifestyle drastisch aanpassen als we willen dat onze (klein)kinderen een mooie toekomst hebben op deze planeet. Nu poppen er overal ideeën op om om te gaan met de veranderende omstandigheden. Zo ook deze 33 villa's die bestand zijn tegen de stijgende zeespiegel.

Het bedrijf Waterstudio ontwierp de zelfvoorzienende drijvende villa’s met het idee in het achterhoofd dat ze goed bestand moeten zijn tegen de veranderende zee om zich heen. De villa’s, Amillarah genaamd, worden deze maand gebouwd in de buurt van de kust van Dubai.

zelfvoorzienende drijvende villa's

Het is voorspeld dat veel delen van de Verenigde Arabische Emiraten in 2100 onder water komen te staan, omdat de zee ongeveer één meter gaat stijgen.

Deze huizen zijn ontworpen zodat ze blijven drijven op de zee. Uiteraard zijn het (extreem) luxe villa’s met een zwembad en veel groen eromheen.

Je kunt de eilanden niet bereiken met een auto, dus die kun je lekker laten staan. Je moet met of een boot, of een zeevliegtuig. Deze villa’s zijn helaas niet goedkoop, en prijzen beginnen rond 23 miljoen dollar!

Waterstudio heeft de eilanden gebouwd zodat ze ook fungeren als een habitat voor het leven in de zee, en elk eiland is zelfvoorzienend.

Dit bedrijf staat bekend om hun drijvende architectuur, en in Nederland hebben we ook een creatie van hun hand. De Tiny Floats homes in Amsterdam zijn namelijk door hun ontworpen.

Ook al zijn deze huizen niet voor de meesten van ons weggelegd; ze zijn mooi om bij weg te dromen en het idee dat zelfs luxehuizen zelfvoorzienend worden ontworpen, geeft een klein beetje hoop.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Deze zelfvoorzienende drijvende villa’s in Dubai zijn bestand tegen de stijgende zee
Sluiten