Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel News 2 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Good News Monday: Zeeman komt met genderneutrale collectie

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom trappen we de week graag af met goed nieuws. Vandaag: Zeeman heeft sinds afgelopen weekend een genderneutrale collectie.

Mannen verdienen meer dan vrouwen voor hetzelfde werk. Onlangs werd bekend dat meisjes zelfs minder zakgeld krijgen dan jongens. Het jongensbrein is anders dan het meisjesbrein, maar de verschillen in maatschappelijke beloning zouden daar niet door moeten worden bepaald.

Daarom is het belangrijk dat genderneutraliteit steeds meer van bovenaf wordt aangemoedigd. Dat hebben ze bij kledingketen Zeeman inmiddels begrepen.

Zeeman goes genderneutraal

Zeeman snapt hoe de scheidingslijn tussen mannen en vrouwen steeds belangrijk wordt. Vanuit die overtuiging vond de keten het tijd voor een genderneutrale collectie.

Must read: Always maakt de verpakking van hun maandverband genderneutraal

Die ligt vanaf nu in de winkels en luistert naar de naam #BasicZ. De collectie bestaat dus uit stuks die zowel mannen als vrouwen kunnen dragen. Kunnen heterostellen voortaan ook kleding delen, handig!

Zeeman BasicZ
Bron: Zeeman

Neutrale kleuren en onspecifieke fits

Benieuwd wat voor designs je kan verwachten? In de eerste beelden van de collectie zien we veel zachte en neutrale kleuren. Denk aan pastelroze, lichtblauw of beige.

Lees ook: In het stadshuis in Amsterdam komt een genderneutraal toilet

Ook de fits zijn natuurlijk zo ontworpen dat zowel mannen én vrouwen (en iedereen daar tussenin) hier wat mee kunnen. Vaak zijn de stukken lichtjes oversized, zoals relaxte hoodies, wijde sweaters en ruime T-shirts.

Zeeman BasicZ
Bron: Zeeman

Genderneutraal vs. milieuneutraal

Dit soort initiatieven tonen aan dat er hoop is op een genderneutrale samenleving! Zeeman is bij deze collectie extra goed bezig omdat alle producten uit de #BasicZ collectie zijn gemaakt van 100 procent biologisch katoen! De prijzen zijn nog steeds laag, namelijk tussen de €6,99 en €14,99.

Enig puntje van kritiek? Zeeman is en blijft een fast fashion-keten die niet het meest milieuvriendelijke imago heeft.

Ook interessant: Genderneutraal opvoeden: een psycholoog legt uit

Genderneutraal staat dus (helaas) niet gelijk aan milieuneutraal. Onze beste tip? Koop vaker tweedehandskleding (en zoek je stuks al-tijd zowel bij de mannen als bij de vrouwenkleding): da’s beter voor het milieu, goedkoper en kan – als je als vrouw bij de mannen een stuk scoort of omgekeerd – net zo genderneutraal zijn.

Meer over kleding?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Good News Monday: Zeeman komt met genderneutrale collectie
Sluiten