Rosa Bertram
Rosa Bertram Mind 8 dec 2019

Femcare-merk Yoni lanceert een nieuwe en leerzame podcast: ‘the pussycast’

In de trein, op de fiets of gewoon lekker thuis op de bank: oordopjes in en je favoriete podcast aan. Met één druk op de playknop zijn we wijzer over verschillende wereldzaken. Podcasts zijn niet voor niets populairder, en vooral handiger, dan ooit. Daarom tippen we regelmatig een steengoede podcastshow. Deze keer: ‘the pussycast’ over vulva’s. 

Hoewel er meer dan ooit wordt gesproken over taboe-onderwerpen als menstruatie en de vulva, is het taboe er nog lang niet vanaf. Dé reden voor het femcare-merk Yoni (van die toffe marketing voor hun chemicaliënvrije tampons en maandverband, weet je wel?) om een gloednieuwe podcast het leven in te blazen.

En wel een met de toepasselijke naam ‘the pussycast’.

Lees ook: Waarom je het vaker over je vagina moet hebben

Podcast ‘the pussycast’

Met zo’n naam scoor je bij ons op de redactie direct punten. Maar met een toffe naam alleen ben je er natuurlijk nog niet. Wat kunnen we verwachten van deze nieuwe podcast?

Ten eerste is het leuk om te weten dat de podcast is opgezet in samenwerking met het groene pr-bureau W.green.

Verder kun je experts op het gebied van de vulvla voorbij zie komen die vragen beantwoorden van de host Lecyca Curiel (dit doet ze trouwens in het Engels). Verwacht onderwerpen als hormonen, orgasmes, seks, menstruatie en meer.

Laagdrempelig kennis delen

Op deze manier wil Yoni (waarvan we onlangs met de inspirerende mede-oprichtster Mariah spraken) op een laagdrempelige manier hun kennis delen, maar ook om ruimte te bieden voor vragen van de luisteraar. En laten we eerlijk zijn: dat is best fijn, want soms kan het nog best ingewikkeld zijn om te begrijpen wat er daar beneden nou allemaal precies gebeurt.

Maak je klaar voor een podcast vol passie en een duidelijke missie, want menstrueren is de normaalste zaak van de wereld.

Wist je trouwens dat Yoni staat voor ‘baarmoeder’ in het Sanskriet?

Beluister de podcast hieronder:

Meer podcast-tips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Femcare-merk Yoni lanceert een nieuwe en leerzame podcast: ‘the pussycast’
Sluiten