Alrik de Jong
Alrik de Jong Better World 25 feb 2018

Ja heus, een biologisch afbreekbare yogalegging

Bij een yogabroek denk je niet direct aan biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Maar het Amerikaanse Aqua Vida komt nu toch echt met leggings en shorts die aan die eisen voldoen. De nieuwe lijn is gemaakt van het gepatenteerde Amni, een intelligent garen dat 100 procent recyclebaar is. Je kunt de yogabroek na gebruik dumpen op een composthoop. Het duurt dan drie jaar voordat de biologische afbraak is voltooid.

Daarnaast zou de de kleding extra licht en sterk zijn en het garen biedt antibacteri├źle voordelen en een intelligente vochtopname. De shorts en leggings zijn bedoeld voor yoga, suppen, een work-out in de sportschool en andere activiteiten.

Aqua Vida, legging, yogabroek

Maak je geen zorgen over zweet, de legging valt niet uit elkaar als je aan het sporten bent. Pas als de legging wordt omringd door bacteri├źn in een compostbak of speciale stortplaats, begint het afbraakproces. Ook het proces om de legging te maken is duurzaam.

De mensen achter Aqua Vida, dat naast kledingverkoop ook sup- en yogalessen aanbiedt, benadrukken het belang van duurzaamheid op hun website.

Zo organiseert het merk regelmatig oceaanopruimingen, met als doel voor 2020 met vrijwilligers 5.000 kilo plastic uit het water te vissen. 1 procent van het aankoopbedrag van kleding wordt besteed aan non-profit organisaties die zich bezighouden met schonere oceanen. We like!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek pl├║s elk weekend de best gelezen artikelen ­čî┐

Reageer op artikel:
Ja heus, een biologisch afbreekbare yogalegging
Sluiten