Nina Pierson
Nina Pierson Mind 6 apr 2018

Je batterij opladen op het magische IJsland

Een reis naar IJsland staat al jaren hoog op mijn bucket list. Omdat ik half Zweeds ben en de zomers vaak al in het Hoge Noorden doorbreng bij familie hebben zuidelijke plekken tot dusver vaak de voorkeur gekregen. Maar nu ik mijn favo bezigheid (en redder in nood in tijden van stress) meditatie en yoga kan combineren met dit fascinerende land is er geen excuus meer om deze zomer niet te gaan.
De midzomer IJsland yoga retraite van 23-30 juni is de retraite waar je yoga en meditatie kunt combineren met magische natuur, zweethutten, eten in een kas, paardrijden en baden in één van de door de aarde verwarmde helende baden. Mijn moeder, eigenaresse van Mangalam – de boetiek yoga en meditatie studio aan de Amstel in Amsterdam – organiseert dit jaar met haar vriend Matsyendra deze bijzondere retraite. Samen hebben ze meer dan 40 jaar ervaring als yogi’s.

Waarom zou je naar een yoga retraite op IJsland gaan?

In deze tijden van hoge verwachtingen en de gaan-gaan-gaan modus die continu aan moet staan is het des te moeilijker jezelf even ‘uit’ te zetten. Dat is iets waar je hulp bij kunt gebruiken. Een eerste reactie is vaak: ‘nee daar heb ik geen tijd voor’, maar juist dán zou je tijd moeten maken voor een yoga retraite. Dat batterijtje wordt opgeladen als nooit tevoren en al je zintuigen worden geprikkeld in zo’n mooie omgeving. Bovendien resulteert het in zoveel nieuwe energie (en misschien ook wel nieuwe inzichten) dat het de slow down tijd meer dan waard is. Lees er hier meer over.

Omdat beelden meer zeggen dan woorden hieronder mijn top 10 van redenen waarom mijn hart nu al een sprongetje maakt bij de gedachte dat ik hier in juni een week ga vertoeven:

Twijfel je nog? Stel jezelf dan de volgende vragen:

  1. Kan ik wel wat rust gebruiken?
  2. Wil ik mijn batterij opladen?
  3. Wil ik weer voelen waar ik gelukkig van word?
  4. Wil ik mijn persoonlijke ontwikkeling een kick-start geven?
  5. Wil ik IJsland van mijn bucket list strepen?

Is het antwoord JA op één of meerdere vragen? Dan rest je niets anders dan dit cadeau aan jezelf te geven.

Vliegen kan trouwens met Wow Air. Je boekt nu al een enkele reis voor €90 (exclusief bagage). Je kunt ook kiezen voor IcelandAir. Dit is iets luxer (met een eigen tv), maar aangezien het maar drie uur vliegen is zou ik voor de goedkope optie gaan. Ik zit er trouwens aan te denken om het te combineren met een trip naar New York omdat mijn beste vriendin net bevallen is. Met Wow Air hebben ze aanbiedingen van €400 waarbij je via IJsland naar New York vliegt en weer terug naar Amsterdam.

Elke week tipt Nina iets wat haar leven aanzienlijk vrolijker, beter, mooier of efficiënter maakt. Want als hoofdredacteur van Bedrock, mede-eigenaar van de biologische salade bar SLA, moeder van Ella, vrouw van Jop, vriendin van, zus van, dochter van, nou goed je begrijpt hem wel, is het haar persoonlijke missie geworden om ook ruimte te maken voor zichzelf en haar persoonlijke ontwikkeling; om van zichzelf een beter mens te maken. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor haar omgeving.

Volg Nina hier op Instagram

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Je batterij opladen op het magische IJsland
Sluiten