Cato van Ee
Cato van Ee Welzijn 8 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Yoga on the road (het kan zelfs in je vliegtuigstoel)

Als de vliegtuigwielen de grond raken en ik op mijn bestemming ben aangekomen, duurt het meestal nog even voordat ik zelf daadwerkelijk ben ‘geland’. Het voelt vaak alsof ik ergens tussen de verschillende tijdzones ben blijven hangen. Hoe groter het tijdsverschil, hoe meer ik me uit balans voel. In plaats van op een wolkje weg te zweven, hecht ik mezelf op mijn yogamat weer aan de aardbol.

Na een lange vlucht ben ik meestal erg moe, maar toch probeer ik altijd even een yoga sequence in te duiken. Al is het maar een kwartier, het is belangrijk om even bij mezelf in te checken. Niet alleen voor mijn geestelijk welzijn, maar ook om mijn lichaam even te rekken en strekken nadat ik lang in dezelfde houding heb gezeten.

Yoga on the road

Mijn hotelkamer bouw ik om tot privé-yogastudio. Als ik geen mat bij me heb, maak ik gebruik van een handdoek op de vloer. De afgelopen jaren heb ik verschillende yoga-websites gebruikt om lessen te vinden die speciaal gemaakt zijn voor de ‘landing’ na het reizen.

Mijn favoriete yogasites

  • House of Yoga: prachtige site met yogalessen op mooie locaties. ‘Stabilize & Ground’ van lerares Erica Jago is een perfect half uurtje na een lange reis.
  • Yogaglo: een studio in California die duizenden yogalessen online showt. Veel variatie in yogastijlen en meditaties. Ik vind Kathryn Budig een fijne lerares en haar ‘Hotel Yoga’ is een leuke creatieve vinyasa flow, waarbij je goed gebruik kunt maken van je hotelkamer.
  • Yoga with Adriene: perfect voor beginnende yogi’s. Adriene is een vrolijk meisje uit Texas die veel humor heeft en zichzelf niet al te serieus neemt. Ik heb haar ’30 days of yoga’ gevolgd; een maand lang elke dag een kort, maar krachtig variërende lesje. Daarnaast heeft ze verschillende korte yogafilmpjes voor als je maar 10 minuten de tijd hebt. Lessen zijn geheel gratis en zorgen ervoor dat je geen ‘yoga robot’ wordt, zoals ze zelf vaak zegt.

In het vliegtuig

Als ik niet de hele vlucht in coma lig, pas ik yoga ook toe in het vliegtuig. Yoga hoeft niet iets groots te zijn, je kunt het altijd en overal doen. In mijn vliegtuigstoel doe ik simpele stretches voor mijn nek, schouders en rug.

Ik volg mijn ademhaling en vind daardoor rust en ontspanning. Het is fijn hier even de tijd voor te nemen, dan kom je nèt wat minder gaar aan op je bestemming. Voor je volgende reis weet ik zeker dat je lichaam en geest gelukkig worden van deze aandacht. Met een flow-on-the-go ben je beter in staat evenwicht te vinden en in balans te komen.

Meer yoga flows:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Yoga on the road (het kan zelfs in je vliegtuigstoel)
Sluiten