Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Psyche 18 jun 2020
Leestijd: 5 minuten

Bedrock’s Thuis Retraite: Yoga Nidra-sessie van House of Deeprelax (+ ontbijtrecept)

Omdat we allemaal wel wat meer liefde, zorg en aandacht voor onszelf mogen hebben, júist in deze tijden, organiseren we Bedrock’s Thuis Retraite. Elke dag van de week vind je op onze website en op onze Instagram tips van experts, yogaflows, meditaties, selfcare tips en natural skincare video’s. Kortom: alles wat een week retraite je geeft, maar dan online mogelijk gemaakt om gewoon vanuit je eigen huis te doen.

Een retraite is geen retraite zonder dat er wordt gemediteerd. De moderne, vaak gestresste mens weet inmiddels wel dat meditatie een hoop goeds voor je doet. Het kan stress, angst en soms zelfs depressies verlichten.

Yoga Nidra door House of Deeprelax

Maar naast de moderne meditatie-oefeningen die tegenwoordig overal beschikbaar zijn, is er een oude yogapraktijk waarmee je je ‘Blue Monday Feelings’ voorgoed kunt uitbannen. Vandaag gaan we aan de slag met onze mind door middel van Yoga Nidra.

Speciaal voor Bedrock’s Thuis Retraite heeft oprichtster van House of Deeprelax Eliane Bernhard een Yoga Nidra-sessie opgenomen van 20 minuten. De sessie bestaat uit de volgende ingrediënten:

 • Ademhalingsoefeningen
 • Ontspannings- en bewustzijn technieken
 • Gecombineerd met hypnose en visualisaties

Tijdens een sessie word je eerst heel rustig en stil. Vervolgens kom je in een fase waarin je je overheersende​ ​overtuigingen en angsten kunt loslaten en krijg je de kans een diep verlangen te manifesteren.

Tenslotte eindig je in de zogenaamde ‘Deep Sleep State’ waarin je lichaam keer op keer terugkeert naar de meest pure staat en daarmee het zelfhelende vermogen activeert. Er gebeurt dus een hoop.

Dit alles voelt als een prachtige reis, liggend in een warm bad.​ Bijna alsof je slaapt terwijl je wakker bent, en in feite is dat ook zo. En dat voelt ontspannen en fijn. Maar vooral: hiermee reset je volledig je gezondheid, je mind en je leven.

Je vindt de Yoga Nidra-sessie op Bedrock’s Instagram en op Spotify en Apple Podcasts. Na de sessie voel je je als herboren met minder angst of gepieker en met nieuwe energie en focus. Volg de sessie als start van je (werk)dag, doe ‘m tijdens een powernap tussendoor of sluit de dag af met een sessie (of doe het allemaal!).

Tip: sla de IGTV op, zodat je de sessie zo vaak kan terugluisteren als je wilt.

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra, een geleide meditatie, stamt al uit de jaren ‘40-‘50 van de vorige eeuw. Dat wil zeggen: de Yoga Nidra zoals wij het tegenwoordig kennen. De technieken zijn namelijk al veel ouder en hebben hun wortels in de Upanishads en Vedische teksten uit de periode twee eeuwen vóór Christus.

Hoe werkt het?

Hoe kan een vorm van slaapmeditatie zo intens krachtig zijn, terwijl je als deelnemer helemaal niets hoeft te doen? Dit heeft o.a. te maken met het grote effect dat de Yoga Nidra op de hersenen heeft.

Beide hersenhelften worden in balans gebracht zodat de actie- en ontspanningssystemen (een soort gas- en rempedaal) in je lichaam eindelijk weer goed gaan samenwerken.

Je gaat van de brainwave-staat Alpha, naar Theta en vervolgens Delta, waardoor je lichaam in slaap valt en je mind vrijwel niet meer actief is. Theta is de hypnose-staat en Delta is de meest herstellende staat waarin je lichaam zichzelf gaat genezen.

Wat doet het met je?

Op welk punt je je op dit moment ook in je leven bevindt, deze bijzondere geleide meditatie is op alle gebieden een gemakkelijke en krachtige ondersteuning. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat het kan werken als een:

 • Natuurlijke antidepressiva
 • Alternatief voor slaapmedicatie
 • Ondersteuning bij een ernstige ziekte
 • Prachtig hulpmiddel bij burn-out
 • Nieuwe dimensie van rust

En dit is nog maar een fractie van wat er allemaal mogelijk is. Gelukkig is de wetenschap momenteel druk bezig met het onderzoeken van deze bijzondere vorm van geleide meditatie.

Eliane: “Om mijzelf als voorbeeld te nemen: voor een belangrijk deel dankzij Yoga Nidra heb ik mezelf genezen van een pijnlijke en chronische aandoening waar ik al sinds mijn 16e erg veel last van had.

Daarnaast leert deze vorm van meditatie mij om elke dag meerdere momenten van stilte in te bouwen, om mijn leven te creëren vanuit rust in plaats van actie. Voor mij het is dé oplossing voor de uitdagingen van onze tijd.”

En het allerbelangrijkste? Iedereen kan het, waar en wanneer je maar wilt. Je hoeft alleen maar te liggen en luisteren.

Meer van House of Deeprelax (+ maand gratis Yoga Nidra-sessies)

House of Deeprelax​ heeft net de allereerste ​Nederlandstalige Yoga Nidra-app gelanceerd. Met de app ​kan je onbeperkt naar Deeprelax Yoga Nidra sessies luisteren. Elke sessie is een unieke, ingesproken meditatieve reis, begeleid door zelfontworpen muziek met binaural beats en heeft een uniek thema, variërend van 14 tot 50 minuten.

Meer sessies proberen van House of Deeprelax? Met de code ‘BEDROCK’ heb je nu een maand gratis toegang* tot ons online platform en de iOS app.

* Je zit met dit gratis abonnement nergens aan vast, er zal na afloop dan ook geen automatische incasso plaatsvinden. De code is ​ALLEEN ​te gebruiken via de ​website​, helaas werken de coupons nog niet via de Apple store. Zodra je het abonnement hebt afgesloten kan je uiteraard wel gewoon de iPhone-app gratis downloaden en gebruiken om naar de Deeprelax sessies te luisteren.

Ontbijtrecept

Omdat je tijdens een retraite natuurlijk ook gezond en vers wilt eten, delen we een heerlijk recept van natuurvoedigscoach Anne de Meulmeester!

Zomerse havermout met aardbeien

 • 5-6 eetlepels havermout koken in 100 ml kokosmelk en 100 ml water
 • Handje verse gesneden aardbeien of ander zomerfruit zoals frambozen, blauwe bessen of bramen
 • Handje hennepzaad, kokoschips & cacaonibs

Doe de warme gekookte havermout in een kommetje, verdeel de aardbeien en maak of met het hennepzaad, de kokoschips en cacaonibs.

Dit havermoutje kun je ook goed als overnight oats maken! Doe de havermout met de kokosmelk en het water in een glazenpot. Zet deze een nachtje in de koelkast en maak de volgende ochtend af met vers fruit en de toppings.

Enjoy!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Bedrock’s Thuis Retraite: Yoga Nidra-sessie van House of Deeprelax (+ ontbijtrecept)
Sluiten