Josephine Kay
Josephine Kay Betere wereld 20 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

Wil je vrijwilligerswerk doen? Doe mee aan de nacht van de vrijwilliger!

Wil je iets goeds doen voor de kwetsbare groepen in onze maatschappij, maar weet je eigenlijk niet zo goed waar je moet beginnen, wat je zou kunnen bijdragen en hoe je dan meedoet? Nederland Cares organiseert volgende week donderdag 26 mei de eerste Nacht van de Vrijwilliger in Amsterdam en jij kunt meedoen.

Wat is Nederland Cares?

Nederland Cares zit in verschillende steden in Nederland, en richt zich vooral op de maatschappelijke betrokkenheid van de young professional. Dit doen ze door het aanbieden van flexibel vrijwilligerswerk. Je herkent het vast, je hebt een overvolle agenda en daardoor weinig tijd om je in te zetten voor vrijwilligerswerk. Het is met Nederland Cares super easy om iets bij te dragen omdat je je kunt inschrijven voor vrijwilligerswerk – van voorlezen tot pannenkoeken bakken – wanneer het jou uitkomt.

Wat je kunt doen

De Nacht van de Vrijwilliger wordt door het jaar heen in verschillende steden gehouden, en de eerste vindt donderdag 26 mei plaats in Amsterdam. Je kunt meedoen aan een van de vele leuke workshops.

Salsaworkshop met ouderen

Onder leiding van een professioneel salsa-duo leren de bewoners en bezoekers bewegen op salsamuziek. Natuurlijk mogen daar lekkere hapjes en drankjes niet bij ontbreken. Als vrijwilliger is jouw hulp welkom bij het ophalen en brengen van de ouderen, het uitdelen van tussendoortjes en het begeleiden van de deelnemers tijdens de activiteit.

Pannenkoeken eten

Met mensen met een beperking bij de Kleine Johannes: deze instelling is een woonzorgcentrum voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De bewoners krijgen vooral ondersteuning bij de interactie met anderen en hulp bij (het leren van) maatschappelijke vaardigheden. Jij staat in de keuken en zorgt voor pannenkoeken voor de bewoners van De Kleine Johannes. Samen met de vrijwilligers deel je de pannenkoeken uit bij alle afdelingen en geniet je samen met de bewoners van de pannenkoeken.

Tuinfeest met ouderen

Er is een tuinfeest voor de ouderen van het Dr. Sarphatihuis. Het Dr. Sarphatihuis is een verpleeghuis met een echt Amsterdams karakter, vlakbij Artis. Op deze avond gaan vrijwilligers samen met de bewoners van het Dr. Sarphatihuis de tuin in voor een avond bij de vuurkorf. Er is muziek en er zijn hapjes, echt een zomers feestje voor de ouderen. Er zijn helpende handen nodig om de bewoners uit hun kamers op te halen en weer terug te brengen, hapjes en drankjes te serveren en vooral voor extra persoonlijke aandacht voor de ouderen.

Wil je ook een steentje bijdragen? Je kunt alle activiteiten op NederlandCares.nl vinden.

Meer lezen

Wil je vluchtelingen helpen? Hier vind je meer informatie over vluchtelingen-vrijwilligerswerk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Wil je vrijwilligerswerk doen? Doe mee aan de nacht van de vrijwilliger!
Sluiten