Josephine Kay
Josephine Kay Betere wereld 14 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Wil je duurzame mode-keuzes maken? Deze app helpt een handje

De meesten van ons zijn opgegroeid met fast fashion. ‘S avonds een feestje? Even snel langs een van de grote modeketens om een jurkje van €19,99 te scoren. Volgende week op vakantie? Nog even snel wat goedkope bikini’s en T-shirts in drie verschillende kleuren halen, want dat wisselt zo lekker af. Gelukkig is er een movement gaande als het om dit soort goedkope modetaferelen gaat. Veel merken beginnen nieuwe conscious-waardige lijnen, investeren in het recyclen van materialen en bieden reparatie-services aan.

Shop sustainable – Bedrock’s 6 favoriete webshops voor duurzame mode

Maar wat als je nog mooie kledingstukken in de kast hebt hangen die bijvoorbeeld net niet meer passen of simpelweg gewoon niet meer jouw stijl zijn? Dan kun je ervoor kiezen om ze te verkopen aan de volgende gelukkige eigenaar.

Handige app

In Nederland wordt één op de vijf kledingstukken niet meer gebruikt. Helaas veranderen deze aantallen niet als het doorverkopen van je items veel gedoe oplevert. Daarom heeft The Next Closet een handige app ontwikkeld, waardoor dit veel makkelijker gaat.

Binnen 5 minuten is een ongewild item uit je kledingkast geüpload. Daar bovenop komt dat het uploaden gratis is en je zelf de prijs voor je stuk kunt bepalen. Heb je je item verkocht? Dan krijg je een gratis verzendlabel thuis opgestuurd zodat je het pakketje naar de nieuwe eigenaar kunt sturen.

Daarna krijg je 80 procent van de verkoopprijs op je rekening gestort. Zo heb je bijgedragen aan het verduurzamen van de modewereld én heb je weer een goedgevulde portemonnee.

Dit is dé manier om Nederlandse duurzame mode-ondernemingen te steunen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Wil je duurzame mode-keuzes maken? Deze app helpt een handje
Sluiten