wpk-admin
wpk-admin Betere wereld 13 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Ga je binnenkort op reis? Zo gebruik je Wikipedia als ultieme reisgids

Als er iets is wat we graag doen, is het wel dingen verkennen. Of dat nou het bos om de hoek is of een land aan de andere kant van Europa: overal zijn dingen te zien die je nog niet kent en waarmee je je wereldbeeld kunt verbreden. Daarbij is planning natuurlijk wel key – of niet? WANT deelt een tip waarmee je op locatie gewoon kunt bekijken wat er allemaal te zien is.
Als er iets is wat we graag doen, is het wel dingen verkennen. Of dat nou het bos om de hoek is of een land aan de andere kant van Europa: overal zijn dingen te zien die je nog niet kent en waarmee je je wereldbeeld kunt verbreden. Daarbij is planning natuurlijk wel key – of niet? WANT deelt een tip waarmee je op locatie gewoon kunt bekijken wat er allemaal te zien is.

Wikipedia is je gids

Je loopt namelijk vast weleens langs een gebouw of in een wijk – of het nou op vakantie is of gewoon in Nederland – waarover je eigenlijk wel meer zou willen weten. Google weet natuurlijk alles, maar ook Wikipedia heeft een handige tool waarmee je heel gemakkelijk informatie kunt vinden over de plekken bij jou in de buurt.

De culturele uitwisseling die er ontstaat tijdens reizen

Als je naar deze website gaat, en deze toegang geeft tot je locatie, dan krijg je een lijst met Wikipediapagina’s te zien gebaseerd op je locatie.

Loop je bijvoorbeeld in Rome en denk je: goh, wat is dat ronde gebouw eigenlijk? En zijn hier nog ergens fonteinen te zien in de buurt? Check dan even deze link en kom er vanzelf achter wat voor moois er allemaal in je buurt te zien is. Dit scheelt je ook veel tijd, die je anders had besteed aan het plannen van je trip. Als je dat gewoon ter plekke doet, kun je die extra uurtjes besteden aan belangrijkere dingen (denk eten, drinken en van de zon genieten). Winning!

Waarom alleen reizen ervoor zorgt dat je in je eigen kracht gaat staan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Ga je binnenkort op reis? Zo gebruik je Wikipedia als ultieme reisgids
Sluiten