Move over wijnarrangement: hier kun je een thee-arrangement kiezen bij je diner

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar hoort volgens ons ook genieten van lekker eten, drinken en samenzijn bij. Daarom delen we vanaf nu elke vrijdag de fijnste hotspots, met een Bedrock-randje.

Een heerlijke manier om je diner nóg specialer te maken is om voor een wijnarrangement te kiezen. Een sommelier selecteert de beste wijnen zodat het eten nog beter smaakt. Alleen kan zo’n wijnarrangement best heftig zijn, en al helemaal als je nog naar huis moet rijden.

In Den Haag bedacht Michelin sterrenrestaurant HanTing een thee-arrangement bij hun nieuwe vijf seizoenen-menu. Hoewel er in onze Westerse wereld maar vier seizoenen zijn, wordt er in China nog de nazomer meegerekend. Althans, volgens chef Han.

Het vijf seizoenen-menu bestaat, niet geheel verrassend, uit vijf gangen die ieder gekoppeld is aan een seizoen. Elk seizoen wordt gesymboliseerd door een kleur:

  • Lente is groen (groene thee)
  • Zomer is rood (rode thee)
  • Winter is wit (witte thee)
  • Herfst is zwart (zwarte thee)
  • Nazomer is geel (gele thee)

De gerechten zijn zo samengesteld dat het eten ook daadwerkelijk de kleur van het seizoen heeft. Denk aan een tijgergarnaal voor de zomer en een honingtoetje voor de nazomer. En de thee, die voegt echt een extra dimensie aan de gerechten toe. Mocht je een wijntje missen, kun je die uiteraard gewoon nog bestellen.

Over de chef

Chef Han combineert 5.000 jaar kennis van de Chinese Voedingsleer met nieuwe bereidingstechnieken en Westerse smaken. Binnen een unieke stijl ontwikkelt hij verfijnde gerechten die passen binnen zijn filosofie van bewust eten.

[source id=”attachment_35740″ align=”none”][/source]

Zelf proberen

Check de site van Hanting voor alle verdere informatie en prijzen.

Ken je de Flamyngo-app al? Wij slaan alle Bedrock-hotspots op in de speciale Bedrock-lijst in de app. Als je die volgt blijf je up-to-date van onze favorieten.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Move over wijnarrangement: hier kun je een thee-arrangement kiezen bij je diner
Sluiten