Rosa Bertram
Rosa Bertram Mind 2 nov 2018

Waarom je een WhatsApp storing moet omarmen

WhatsApp een storing? Je kan het zien als een ramp en driftig op je telefoon drammen terwijl je naar je laptop snelt om de desktopversie te openen óf je ziet het als een blessing. Want een WhatsApp storing kan eigenlijk heel fijn zijn.

Stiekem weten we het allemaal: we zijn hartstikke verslaafd aan onze telefoon. Althans aan wat we op onze telefoon kunnen doen: social media-apps met hoge zelfbedachte standaarden waaraan we willen voldoen en natuurlijk non-stop appen met vrienden en familie.

Vaak gebeurt het niet, maar soms houdt ook je telefoon er even mee op. Je telefoon krijgt een mini burn-out en is overwerkt. Of er is een storing bij één van de apps zoals WhatsApp, waar veel mensen de laatste dagen last van hebben gehad.

Storing op WhatsApp? Thanks!

WhatsApp is vooral in Europese landen een mega populaire communicatie-app en is eigenlijk hartstikke onmisbaar. Grappig, want in landen als Australië hebben ze er amper van gehoord. Hier is dat wel even anders. Benieuwd hoe je moeders weekend was? Even een appje sturen. Een mooie boswandeling aan het maken? Even een selfie doorsturen naar je vrienden. Een vriend die in het buitenland zit? Lang leven de voice memo’s van WhatsApp.

Waarom jouw telefoon je leven verwoest

Het lijkt dus wel alsof we niet zonder kunnen. Maar wat doe je dan als WhatsApp een storing krijgt? Blij zijn. Juist, je leest het goed. Soms leg je je telefoon bewust weg omdat je rust wilt en wilt leven in het moment zonder gestoord te worden door onbelangrijke notificaties. Maar soms ligt niet bereikbaar zijn, niet in jouw handen. Maar dat is helemaal niet erg, sterker nog, je kan er mooi gebruik van maken om tijd voor jezelf te nemen.

Neem tijd voor jezelf

Het is makkelijk om in de roes van het drukke leven op te gaan en te vergeten waar je eigenlijk mee bezig bent. Gebruik het moment om even stil te staan bij waar je nu bent en hoe je je voelt. Welke gedachten spoken er door je hoofd? Misschien lukt het om even stil te zitten, met je ogen dicht en te mediteren.

To-do list: kom maar door

Soms kan je telefoon pakken een uitvlucht zijn om je niet bezig te houden met andere zaken. Nu is misschien het perfecte moment om je lijstje met to-do’s erbij te pakken en die af te werken. Je hebt immers geen afleiding van je telefoon, althans niet van WhatsApp.

Stapels administratie, belasting, boetes, mails en andere zaken die we maar al te graag en makkelijk voor ons uitschuiven, kunnen nu worden weggewerkt.

Lees en luister erop los

Nu je niet gestoord kan worden met een overvloed aan berichtjes uit één van de tig oh zo vrolijke WhatsApp-groepen, kan die tijd mooi besteden aan het lezen van interessante artikelen of misschien heb je zelfs wel een boek bij je. Een hoofdstuk a day keeps the stress away. Van lezen worden trouwens ook je suiker cravings minder, 3 vliegen in één klap.

Als je geen zin hebt om te lezen, kan je ook een podcast opzetten. Er zijn talloze leerzame podcasts over interessant onderwerpen zoals duurzaamheid, gelukkig zijn en wellness.

Dus, heeft Whatsapp (weer) een storing? No stress, geniet van het moment.

Jouw telefoonverslaving de baas

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Waarom je een WhatsApp storing moet omarmen
Sluiten