Rosa Bertram
Rosa Bertram Mind 9 nov 2019

Word je gek van al die groepsgesprekken in WhatsApp? Dan is er goed nieuws

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder WhatsApp. De berichten-app is zo’n beetje de meest gebruikte manier om te communiceren. Je kunt bijna niet meer zonder, maar dat zou je misschien wél willen. Er zijn namelijk momenten waarop je helemaal gek wordt van WhatsApp, bijvoorbeeld wanneer je wordt toegevoegd aan de zoveelste Whatsappgroep. Gelukkig is er nu (eindelijk!) een manier om te voorkomen dat je telefoon helemaal volloopt met groepsberichten.

Dankzij een nieuwe functie van WhatsApp is het vanaf sinds deze week mogelijk om groepsgesprekken te weigeren. Voortaan krijg je dus de kans om een groepsgesprek te weigeren en zo voorkomen dat je onder gespamd wordt.

WhatsApp groepsgesprek weigeren

De nieuwe functie van het groene appje, vind je bij privacy-instellingen. Onder het kopje groepen vind je nu de mogelijk om te beslissen wie je mogen toevoegen aan groepsgesprekken. Hoe handig?

3 opties

Je krijgt keuze uit 3 verschillende opties. Optie één is iedereen toelaten om je toe te voegen aan een nieuwe groep. Dit is de standaardinstelling. Als je deze kiest verandert er eigenlijk weinig.

Lees ook: 8 redenen waarom ik WhatsApp niet gebruik

Je merkt pas verschil wanneer je niet kiest voor de optie ‘iedereen,’ maar voor ‘mijn contacten.’ Bij deze optie mogen alleen mensen in je contactenlijst je toevoegen aan een groep.

Mocht je daar mensen tussen hebben staan die je echt veel te vaak lastig vallen met nieuwe WhatsApp groepen, dan kun je deze mensen uitsluiten door voor de ‘mijn contacten, behalve…’ optie te gaan.

Voorkom onnodige groepsgesprekken

Deze optie betekent overigens niet dat deze mensen je niet kunnen toevoegen. Het verschil is dat je in dit geval een melding krijg in een privégesprek met de persoon die je uitgenodigd heeft. Aha.

Deze kun je vervolgens weigeren of accepteren. Zo kun je dus voorkomen dat je even niet oplet en vervolgens in een chaotische groep zit en de berichten je om de oren vliegen.

Best handig dus! Maar eerlijk is eerlijk: de kans dat je vervolgens een privéberichtje krijgt van degene die je uitnodigde, met: ‘waarom kom je niet in de groep, het is Jeroen z’n verjaardag volgende week, doe je mee aan een cadeau?’, is evengoed aanwezig.

Dit artikel verscheen eerder op ons techbroertje Manners.

Meer Whatsapp

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Word je gek van al die groepsgesprekken in WhatsApp? Dan is er goed nieuws
Sluiten