Tessa Ham
Tessa Ham Werk 11 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

3 manieren om te werken én van de zon te genieten

Warm weer betekent ijsjes, zwemmen en… werken. De meesten van ons moeten namelijk gewoon door buffelen als het lekker weer is. Lonkt de zon ook zo naar je? Op deze 3 manieren kun je tegelijkertijd werken en genieten van de zon. En ja, we geven ook meteen wat tips mee hoe je toch je laptop kunt gebruiken in de zon!

Zonnebril op en genieten maar.

Flexwerken in een strandtent

Geloof ons: werken met je laptopje op het terras van een strandtent geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Niets geeft een meer zomers gevoel dan je tenen in het zand, vinden wij. Als extra bonuspunt staat er aan de zee vaak een briesje en is het net wat beter uit te houden. Strijk bijvoorbeeld neer bij de eerste 100 procent vegan strandtent van Nederland in Hoek van Holland, Pele Surf Shack. Hier waan je je even op Hawaii.

Andere strandtenten met vegan opties zijn Aloha Beach (Wijk aan Zee), Woodstock (Bloemendaal) en Element’s Beach (‘s Gravenzande). Ons businesszusje WorkJuice maakte een lijstje met strandtenten in Scheveningen waar het heerlijk werken is.

Fijn terras

Woon je niet dicht bij het strand? Geen zorgen, er zijn in Nederland heel wat leuke zaken te ontdekken waar je heerlijk op het terras kunt zitten. Oké, je moet wel je zonnebril meenemen en af en toe een beetje knijpen met je ogen, maar dan kan je prima werken.

Misschien is het met erge hitte overigens wel lekker om gewoon in de schaduw te gaan zitten. Een aanrader is de low waste foodbar Aloha in Rotterdam. Het geweldige uitzicht over de Maas krijg je er tijdens het flexwerken namelijk gratis bij.

In Amsterdam heb je Pllek, met uitzicht op het IJ. Maar ook de Ysbreeker verdient een speciale vermelding. Ze hebben hier namelijk speciale terraswifi. Woon je in de buurt van Utrecht? Schuif dan aan op het terras van Het Gegeven Paard.

Ook interessant: Dit zijn de leukste groene plekken om te flexwerken in Nederland

In de tuin of op het balkon

Oké, het is misschien een beetje een inkoppertje. Toch hoor ik je denken: maar hoe kan ik iets zien op mijn scherm? Een zonnebril, je scherm helderheid op maximaal en je contrast hoger zetten doe je vast al. Draai sowieso je laptopscherm altijd weg van de zon.

Je kunt ook een doek spannen boven je laptop. Zo zorg je er ook nog eens voor dat je laptop minder snel oververhit raakt. Of schaf anti reflectie folie aan die je op je scherm kunt plakken, zodat het zonlicht niet meer weerspiegelt op het scherm. Ten slotte bestaan er zelfs heuse laptoptentjes. Dat woord is precies wat je denkt. Een tentje waar je jouw laptop in plaatst, zodat je je scherm nog kan zien en je met je hoofd de nodige vitamine D kunt oppikken.

Je kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om een paar uurtjes eerder dan normaal te beginnen. Even binnen door buffelen en dan op naar het park, strand of je tuintje.

Lees ook: Skip deze chemische ingrediënten (en gebruik natuurlijke zonnebrand)!

Meer over het werkende leven?

Tegenwoordig lijkt het bijna alsof iedereen zijn droombaan heeft bemachtigd en elke 25-jarige al minstens een boek heeft geschreven of een TED Talk heeft gegeven. Ondertussen struggle jij om de balans te behouden tussen je carrière, je vrienden en je gezondheid. Op zusje WorkJuice vind je alles wat je moet weten om het beste uit jezelf te halen, maar word je er ook aan herinnerd dat je echt niet net na je afstuderen CEO hoeft te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
3 manieren om te werken én van de zon te genieten
Sluiten