Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk News 18 feb 2019

Wereldverbeteraar worden? Pak het plasticprobleem aan en win €5000,- startkapitaal

We weten het allemaal: we zijn de aarde aan het vervuilen en we moeten er iets aan doen om dit te stoppen. Jaarlijks belandt er zo’n 8 miljoen ton aan plastic afval in onze oceanen. En om er nog een schepje bovenop te doen: momenteel ligt er al zo’n 150 miljoen ton in.

Als we met z’n allen zoveel plastic blijven gebruiken en weggooien zwemt er anno 2050 meer plastic in de de zee dan vis. Je begrijpt: hier moet een oplossing voor worden bedacht.

Word wereldverbeteraar

Om die reden organiseert het duurzame waterflesmerk Dopper de Changemaker Challenge. Een wedstrijd die een vliegende start geeft aan afstudeerders die onze schoon drinkwater en/of plastic issues kunnen oplossen. Want dat is hard nodig.

Dopper Changemaker Challenge

Vorig jaar vond de Changemaker Challenge ook plaats in Nederland, maar dit jaar doen er wereldwijd vier landen tegelijkertijd mee: Nederland, België, Duitsland, Engeland en Nepal.

Bachelor- en Master-eindejaarsstudenten strijden in de challenge met hun afstudeerproject om een prachtige kans: de middelen om je carrière als wereldverbeteraar een vliegende start te geven met een startkaptitaal van €5000,-, een goed netwerk in het bedrijfsleven, een podium en de eretitel ‘Dopper’s Changemaker 2019’.

Het doel

Omdat er overduidelijk een oplossing nodig is om het groeiende plastic- en schoon drinkwaterprobleem een halt toe te roepen, is de challenge in het leven geroepen. Wereldwijd wordt gezocht naar nieuwe changemakers die écht iets kunnen betekenen voor de wereld.

Of je nu hbo of universiteit doet, of je afstudeerproject zich focust op plastic-vrije cosmetica of juist de technologie op het gebied van recycling maakt niet uit; zolang je idee maar impact maakt, schaalbaar en duurzaam is.

Hoe werkt het?

Als jij een wereldverbeterend project op de plank hebt liggen, kun je vanaf vandaag meedoen aan de challenge.

  • Stap 1: Als eindejaarsstudent kun je jouw idee insturen via Dopper Changemaker Challenge. De deadline voor het insturen is 12 april.
  • Stap 2: 23 april worden 20 halve finalisten geselecteerd per land door een vakkundige jury.
  • Stap 3: Woensdag 29 mei krijgen alle halve finalisten per land training over het pitchen van hun idee tegenover de jury: de Changemaker Bootcamp.
  • Stap 4: 15 en 16 juni vindt de finale plaats. De finalisten en de jury komen samen op een bijzondere plek in het desbetreffende land waar de pitches zullen plaatsvinden. Je begrijpt: dat is een weekend vol inspiratie, bijzondere momenten, kennis en uitdagende challenges.

De jury bestaat uit verschillende experts die zich actief inzetten tegen plasticvervuiling en/of voor schoon drinkwater. O.a. Reinier Lambers (WWF), Everlyn Liu (Straw by Straw) en Marco de Graaff (Wetsus) zijn onderdeel van de jury.

Dus: heb jij een wereldverbeterend idee en hou je wel van een beetje uitdaging? Dan is Doppers’ Changemaker Challenge misschien wel jouw zetje in de goede richting. En misschien wel die van de wereld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Wereldverbeteraar worden? Pak het plasticprobleem aan en win €5000,- startkapitaal
Sluiten