Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Betere wereld 10 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze wereldpuzzel is zó echt dat ‘ie jou de wereld over laat reizen

De meeste puzzels zijn gewoon recht toe, recht aan. Een rechthoek met steeds dezelfde soort puzzelstukjes die je in elkaar legt. Maar er is veel meer mogelijk. Dat bewijst deze wereldpuzzel wel, waar randjes, een boven- of onderkant, typische puzzelstukjes of een standaard vorm verre van te vinden zijn.

De wereldpuzzel is van Nervous System en is behoorlijk anders dan andere legpuzzels. Het is een levensechte puzzel, die jou over de hele wereld laat reizen.

Begin waar je wilt

De wereldpuzzel is een puzzel en een wereldkaart in één. Het verschil is dat je overal kan beginnen waar je zelf wilt en zo zelf je eigen kaart kan creëren. Oftewel: je begint gewoon met puzzelen en ziet wel waar je gebracht wordt. Of eigenlijk waar je jezelf brengt.

Er zijn geen hoeken, er is geen Noord of Zuid en er zijn meerdere manieren om de puzzel te leggen. De puzzel heeft de topologie van een bol en daardoor kunnen de stukken ronddraaien met een rotatie. Dit maakt het mogelijk dat je er oneindig veel vormen en figuurtjes mee kan maken, zoals je ziet in deze video.

The Earth doesn’t have any borders, so neither does this puzzle. It can be arranged in endless ways allowing you to make your own maps of the world. #earthPuzzle #infinityPuzzle

171 Likes, 3 Comments – Nervous System (@nervous.system) on Instagram: “The Earth doesn’t have any borders, so neither does this puzzle. It can be arranged in endless ways…”

Leer indigenous dieren kennen

Naast de puzzelstukjes waarmee je er een wereldkaart van kan maken, zitten er ook 16 dieren puzzelstukjes tussen. Op deze manier leer je op een leuke manier indigenous dieren kennen.

Denk aan: een kiwi op Nieuw-Zeeland, een alpaca in Zuid-Amerika, een giraffe en een neushoorn in Afrika en verschillende walvissen en zeedieren in de oceaan.

wereldpuzzel
Bron: Nervouw System

Puzzelen is rustgevend

Naast dat deze wereldpuzzel te cool voor woorden is, brengt het ook nog iets anders fijns met zich mee. Puzzelen is namelijk erg rustgevend, wat het een ideale bezigheid maakt om tussen je drukke leven door te doen.

Het werkt net als het lezen van een goed boek en tekenen of schilderen. Doordat je er helemaal inzit, heb je even geen drukke gedachtes aan je hoofd en kan je helemaal tot rust komen. Puzzelen werkt zo kalmerend, dat het ook je stress vermindert. Hierdoor ben je uiteindelijk weer productiever. All we do is win dus, als we puzzelen.

Meer bezigheden die voor rust zorgen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Deze wereldpuzzel is zó echt dat ‘ie jou de wereld over laat reizen
Sluiten