Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Better World 4 jun 2020

Must see video: hoe corona de wereld (hopelijk) voor goed verandert

Ondanks dat de huidige tijdsgeest behoorlijk wat onrust brengt, vinden wij het superbelangrijk om stil te staan bij de mooie dingen die corona met zich meebrengt. Daar schreven we laatst al een artikel over, maar recent botsten we op een hele bijzondere video die dat idee bevestigt.

Die video vonden we nu eenmaal té mooi om niet te delen.

De wereld voor corona…

In de video is te zien hoe een klein meisje haar vader verzoekt ‘om dat verhaaltje over het virus’ nog eens te vertellen. De vader begint zijn verhaal vervolgens met een schets van de wereld vóór corona.

Must read: Bescherm je mentale gezondheid extra tijdens corona (met deze tips)

Die wereld is gekenmerkt door een enorme milieuvervuiling door buitensporig veel vliegtuigreizen, door een gigantische berg plastic afval in de oceanen en door hebzucht om steeds meer te willen als gevolg van een razendsnelle consumptiemaatschappij. Kortom: niet bepaald een ideale wereld.

…en de wereld daarna

Het verhaaltje kent vervolgens een plottwist die zich in 2020 afspeelt. Dat is het jaar waarin een virus zijn intrede maakt in de wereld en mensen ertoe verplicht om een lange periode thuis te blijven. Het virus zorgde ervoor dat de aarde gaandeweg weer kon ademen, dat mensen vaker dankbaarheid toonden en dat ze meer creatieve uitlaatkleppen zochten in nieuwe hobby’s.

Ook interessant: Good to know: feitjes over het coronavirus (vergeet de fabels en speculaties)

Het mooiste aan heel het verhaal? Zelfs wanneer het virus verdwenen is, vervallen mensen niet in hun oude routines. En hoewel de video hier een wel heel romantisch ideaalbeeld schetst, zien wij toch ook een boodschap van hoop.

Want hoe fantastisch zou het zijn als we door het virus inderdaad bewuster gaan nadenken over onze vliegtuigreizen? Hoe fantastisch zou het zijn als we inderdaad voor goed meer dankbaarheid kunnen opbrengen voor de kleine dingen des levens die we vroeger zo vanzelfsprekend vonden? Hoe geweldig zou het zijn als we inderdaad vaker onze telefoon ruilen voor een mindful hobby om de tijd op te vullen?

Laten we die droom vooral zélf waarmaken.

Bekijk hier de volledige video:

Meer over corona?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Must see video: hoe corona de wereld (hopelijk) voor goed verandert
Sluiten