Maannomade
Maannomade Mind 2 dec 2019

Astro-agenda van 2 tot 8 december: dit kan je verwachten van de cosmos

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de cosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet Bedrock’s astroloog Maannomade.

Maandag 2 december

Jupiter in Steenbok

Dit is een transitie die niet helemaal lekker matcht. Jupiter is één van de buitenste planeten en heeft daardoor een hele trage cyclus. Waarbij de maan elke twee tot drie dagen naar een ander sterrenbeeld verhuist, doet Jupiter hier meer dan een jaar over!

Jupiter is de planeet van optimisme, geluk en generositeit. Bekijk Jupiter als Barack Obama. Een echt mensenmens, die waar hij ook komt optimisme en vrolijkheid met zich mee brengt. Hij wil de wereld daadwerkelijk een beetje mooier maken en vindt het belangrijk om verder te kijken dan de bewandelde paden.

Geen goede match

Meer kennis, nieuwsgierigheid en het beste met anderen voor hebben, zijn Jupiters drijfveren. Maar wanneer deze out of the box planeet een jaar lang in Steenbok verblijft, is het niet de beste match.

Steenbok is stijf, zal niet uit de band springen en heeft een duidelijk doel om naar toe te werken. Je wordt niet geleid door je emoties of je hart, maar puur door je brein en vooral de verantwoordelijkheden die je met je mee draagt. De focus komt te liggen op het maken van concrete plannen.

Lees ook: Astro burn: alles wat je liever níét wilt weten over jouw sterrenbeeld

Laat de Steenbokenergie de focus brengen, maar houd je ogen open voor nieuwe kansen en mogelijkheden. Jupiter kijkt altijd net een stukje verder en kan daardoor je pad mooi verbreden. Jupiter is niet zo’n schokkende planeet als Pluto maar is meer de helpende hand om je net een stukje verder te brengen.

Dinsdag 3 december & woensdag 4 december

Maan in Vissen

Kijk of je agenda kan legen, want met de maan in Vissen is het fijn om het rustiger aan te doen. Er komt veel op je af en met het naderen van het einde van de sterrenbeeldcyclus is het een tijd voor afsluiting.

Deze dagen kan je hoofd vol zitten met emoties en gevoelens waardoor je het gevoel hebt meer onder druk te staan. Slow down, neem een verwennende douche met scrub of een warm bad en verwen je zelf een beetje extra om alle indrukken los te laten.

Meer self-care-tips: Simpele self-care oefeningen waar je vandaag nog mee kunt beginnen

Donderdag 5 december t/m zondag 8 december

Maan in Ram

Na de gevoelige dagen van maan in Vissen, staat de wereld weer voor ons klaar met maan in Ram. De energie vloeit en je hebt graag wat om handen. Laat ze wapperen, pak nieuwe taken of projecten op of ga lekker even uitrazen tijdens het sporten.

Wat je ook doet, ga aan de slag want stil zitten kan een stuk onrust met zich mee gaan brengen.

De Maannomade werkt als wetenschapper én schrijft op Bedrock over moderne astrologie. Want, zegt ze, door de planeten kunnen we onszelf nog beter leren kennen. 

Meer astro vibes?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Astro-agenda van 2 tot 8 december: dit kan je verwachten van de cosmos
Sluiten