De astro-agenda van 9 t/m 15 november: dít hebben de sterren in petto

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de cosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet Bedrock’s astroloog Maannomade.

Maandag 9 november

Maan naar Maagd

We starten de week met een kickstart die vrij heftig kan zijn! De transitie van emotieplaneet Maan naar de killere Maagd zorgt ervoor dat we ons kunnen focussen op werk, studie of taken die we normaal liever laten liggen. Het is een energie die van ons workaholics maakt, maar deze taak wel liever alleen uitvoert dan te moeten samenwerken.

We worden dankzij Maagd niet langer afgeleid door de prikkels om ons heen, maar hebben motivatie en een doel voor ogen om keihard aan het werk te gaan… Deze mindset kan extra versterkt worden omdat Maagd ons kritischer naar onszelf maakt, bijvoorbeeld dat je niet hard genoeg werkt of niet goed je best doet.

Wees daarom bewust dat het kritische stemmetje dat omhoog komt, niet normaal is en blijf dit stemmetje vooral tegenspreken. Geef voorbeelden waarom je wel je best doet en het wel waard bent om ook eens een pauze te nemen en te genieten.

Dinsdag 10 november

Mercurius naar Schorpioen van 10 november tot 1 december 2020

Wanneer Mercurius na de retrograde weer terug verhuist naar Schorpioen, zullen we de komende weken veel gaan nadenken en innerwork gaan doen. Mercurius is de planeet van communicatie en analyse en Schorpioen is een sterrenbeeld dat staat voor groei door ons diep door het stof te laten gaan. Schorpioen is een Waterelement dat ons bewust laat voelen en ervaren, ongeacht de issue.

Lees ook: Astro burn: alles wat je liever níét wilt weten over jouw sterrenbeeld

Dat klinkt heftiger dan het is, maar Mercurius in Schorpioen zal ons de komende weken diep aan het nadenken zetten over de issues die ons te veel afleiden. Hoe lastig het ook is of hoe moeilijk we de beslissingen ook vinden, Schorpioen laat ons er over nadenken, analyseren en zorgt ook voor de moed om het te communiceren. Juist door de problemen niet langer te ontlopen, maar onder ogen te komen kunnen we de problemen gaan tackelen.

Pas wel op voor prikkelbaarheid en irritaties in de communicatie, want wanneer jouw emmer overloopt, zorgt Schorpioen ervoor dat je best hard uit de hoek kan gaan komen. Een goede periode om even afstand te nemen van negatieve energie en drama om alles voor jezelf op een rij te zetten. No need for excuses om de tijd te nemen die je nodig hebt, want het is all part of the process.

Woensdag 11 november

Maan naar Weegschaal

De overgang van de maan naar Weegschaal brengt ons weer een stukje in balans! Geen heftige emoties of gevoelens, maar een easy energie die ons een stuk gezelliger maakt na de saaie dagen. Dankzij Weegschaal nemen we afstand van stress en hebben we behoefte aan rust en vrede.

 Must read: Astro boost: alles wat je liever wél wilt weten over jouw sterrenbeeld

Weegschaal is een luchtelement en zorgt ervoor dat we mentale prikkels nodig hebben in de vorm van gesprekken en tijd samen door brengen. Een fijne energie om bij de lieve mensen om je heen in te checken en te vragen hoe het nou daadwerkelijk met ze gaat.

Vrijdag 13 (!) november

Maan naar Schorpioen & Mars direct in Ram

Alhoewel vrijdag de dertiende weinig goeds zal brengen, is het qua astrologische transities een beetje verdeeld. Vandaag hebben we naast de kans op pech, ook de invloed van de maan die naar Schorpioen verhuist en Mars die eindelijk zijn normale pad weer gaat volgen.

De maan in Schorpioen kan een stuk irritaties doen opborrelen. De maan in Schorpioen is een master in transformatie en laat ons eerst keihard voelen wat er diep van binnen in ons om gaat. Niet langer vluchten voor de emoties die we voelen, maar deze durven te voelen en omarmen.

Ook interessant: Dit is waarom je je niet herkent in je sterrenbeeld

En alhoewel Schorpioen al vrij zwaar kan voelen, is het over twee dagen ook nieuwe maan. De maanenergie neemt af en wordt steeds donkerder waardoor onze emoties net zo zullen voelen. Hierdoor kan je overspoeld worden met negatieve gedachten en emoties die je overnemen. Pas op voor prikkelbaarheid als het je te veel wordt.

Positief nieuws

Als tegenhanger van alle emoties die we voelen, is er ook positief nieuws. De komende weken gaan we weer minder gefrustreerd zijn naar onszelf omdat Mars retrograde vanaf vandaag voorbij is!  Tijdens de retrograde van Mars, die we gelukkig niet elk jaar ervaren, keren we onze frustraties naar binnen en kunnen we behoorlijk tegen onszelf aan lopen.

Maar vanaf vandaag keert Mars zijn energie langzaam weer terug omdat de retrograde voorbij is. En daardoor begint onze vurige passie en energie weer te stromen! Het zal niet alleen direct lekker lopen, maar heeft even de tijd nodig om weer te settelen.

Met al die transities vandaag en het feit dat het bijna nieuwe maan is, kan het behoorlijk heftig voelen. Trek je daarom vandaag vooral terug en plan belangrijke zaken of beslissingen liever na het weekend. Niet alleen voor je eigen gemoedsrust, maar ook om zeker te weten dat vrijdag de dertiende niet ineens lastig gaat doen.

Zondag 15 november

Nieuwe maan in Schorpioen & Maan naar Boogschutter

Als klap op de vuurpijl sluiten we dit weekend af met de nieuwe maan in Schorpioen. Vanaf vrijdag voelen we de Schorpioenenenergie al sterk en vandaag is haar hoogtepunt. De nieuwe maan staat voor een nieuw begin en laat dat nou net de kracht van Schorpioen zijn.

Schorpioen is namelijk het sterrenbeeld van transformatie en gebruikt zijn kracht door zichzelf voor de leeuwen te gooien en er sterker uit te komen. Fijn, want dat betekent dat al die shit die we de laatste tijd emotioneel hebben getackeld eindelijk zijn vruchten gaat afwerpen.

Lees ook: Astrologie voor dummies: maak kennis met de taal van de sterren

Sta daarom stil bij wat jij de afgelopen tijd hebt geleerd en de groei die je hebt doorgemaakt. Een moment waarbij je best trots mag zijn, want ondanks dat het geen gemakkelijk jaar was, ben je er nog steeds en ben je zelfs sterker geworden dan ooit!

Naast terugkijkend op de hoogtepunten is dit ook een moment om stil te staan bij keuzes die je nog moet gaan maken of punten waarop je nog verder moet groeien. Het werk is namelijk nooit klaar…

Na de nieuwe maan verhuist de maan later die dag naar Boogschutter waardoor we weer wat optimisme krijgen. Boogschutter helpt om de indrukken van de nieuwe maan om te zetten in actie en passie.

Zorg dat je de groei die je hebt doorgemaakt gebruikt om aan de slag te gaan met je dromen en de groei die je nog door moet maken kan je extra kracht bij zetten dankzij de ‘Ik heb schijt’ mentaliteit van Boogschutter. Want hoewel Boogschutter staat voor optimisme, maakt het van ons ook einzelgängers die anderen durven tegen te spreken.

Meer astro vibes 

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
De astro-agenda van 9 t/m 15 november: dít hebben de sterren in petto
Sluiten