Maannomade
Maannomade Spirituality 4 jan 2021

Dit is dé niet-zweverige weekhoroscoop van 4 t/m 10 januari

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de cosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet Bedrock’s astroloog Maannomade.

Maandag 4 januari

Maan nog in Maagd

Een frisse start van de eerste week van het nieuwe jaar met de maan die nog in Maagd staat. De maan heeft invloed op onze emoties en ons onderbewustzijn. Dankzij Maagd worden we een stuk serieuzer en gefocust op het werk dat voor ons ligt. Niet al teveel tijd voor gezelligheid, want er ligt nog genoeg werk om mee aan de slag te gaan.

Maar beter ook, want in coronatijd is het soms beter om jezelf op te sluiten op kantoor dan om de gezelligheid op te zoeken tijdens de derde golf. Maak er dankbaar gebruik van dat dit niet de dagen zijn dat je heel het kantoor of je familie moet afzoenen met nieuwsjaarwensen en start de week met digitale wensen.

Dinsdag 5 januari

Maan naar Weegschaal

De transitie van maan naar Weegschaal maakt ons bewust van de mensen om ons heen en de sociale contacten die we onderhouden. In Weegschaal hebben we meer behoefte aan gezelschap om onze ontspanning te vinden die we wel kunnen gebruiken na serieuze, ongezellige dagen met de maan in Maagd.

Lees ook: Een astroloog vertelt: dít is de invloed van je sterrenbeeld op je mentale staat

Woensdag 6 januari

Mars naar Stier

Een transitie met tegenstellingen! Mars, als vurige en passievolle planeet (niet voor niets de planeet met invloed op onze passies en de conflicten die we aangaan) voelt zich niet echt thuis in relaxete Stier. Stier is down-to-earth en doet het op zijn eigen tempo. In tegenstelling tot Mars die door zijn passie en vurigheid graag direct impulsief aan de slag gaat.

Maar wanneer Mars in Stier staat, richten we ons niet op de tegenstellingen maar juist de overeenkomsten, want beide hebben ze een passie voor ogen. In Stier komt de heftigheid van Mars tot rust en leren we dat we om ver te komen en onze dromen te bereiken niet altijd impulsief van slag moeten gaan, maar juist moeten focussen op de lange adem.

Zet je visie om van korte termijn naar lange termijn en bepaal hoe je niet alleen aan je passie kan werken, maar ook kan zorgen voor financiële stabiliteit. En nog een voordeel van Mars in Stier is dat we ook gepassioneerder en sensueler worden. De seksuele energie in ons wordt versterkt door de samenkomst van beide planeten. Ga op ontdekkingstocht met je partner maar ook zeker met jezelf.

Donderdag 7 januari

Maan naar Schorpioen

Tijd om wat meer te dagdromen, want met de maan in Schorpioen gaan we dieper onze gedachten in. Niet alleen zorgt dit voor meer afleiding overdag, maar ook voor dromen die ons meer vertellen over wat er in ons hoofd om gaat.

Schorpioen zorgt ervoor dat we onze angsten onder ogen komen en meer uit onze comfort-zone durven te komen. Een serieuze en soms zware energie die ervoor zorgt dat we trauma’s uit het verleden onder ogen durven te komen, maar ook gaan groeien uit de patronen waar we steeds tegen aan lopen.

Goede dagen dus om nee te zeggen en bewust je eigen grenzen te bewaken, want naast serieuzer worden we ook feller wanneer de maan in Schorpioen staat.

Vrijdag 8 januari

Mercurius naar Stier en Venus naar Steenbok

Twee krachtige transities waarbij we onze emoties niet langer ons hoofd op hol laten slaan door de twee aardetekens. In Stier wordt Mercurius (planeet van communicatie en analyse) een stuk praktischer en to the point wat erg fijn is voor die 100 meetings die je per week hebt.

De focus ligt op de serieuze zaken wat de communicatie zeker duidelijker gaat maken. Daarnaast worden we ook analytischer en beter in luisteren. We zien niet alleen maar de hoofdzaken maar dankzij Stier ook juist de randzaken die het project in gevaar kunnen brengen.

Een goede periode waarin je geen overhaaste beslissingen moet maken of moet werken onder stress. Je kan alleen goed nadenken als er geen druk op je staat, want een Stier onder druk is een Stier die geen poot meer zal verzetten.

Als kers op de taart verhuist Venus (planeet van liefde en relaties) naar Steenbok en maakt ons bewust dat de liefde niet altijd met gemak komt. In Steenbok gaan we werken aan de liefde en merken we dat we betere gesprekken kunnen voeren nu emoties en angsten niet de boventoon voeren.

Maar naast harde werkers worden we ook voorzichtiger in de liefde en hebben we meer de neiging om een schild op te werpen waardoor je als koud kan overkomen. Zie dit als een verdedigingsmechanisme en wees je ervan bewust dat je op deze manier juist mensen kan afstoten.

Zaterdag 9 januari

Maan naar Boogschutter

De transitie van de maan naar Boogschutter laat ons denken in oplossingen in plaats van problemen en zorgt voor meer optimisme. Fijn na alle Schorpioenen-energie. Door de maan in Boogschutter worden we nieuwsgieriger en stellen we ons open voor de wereld en kennis om ons heen.

Alhoewel we nu niet op avontuurlijke reizen kunnen, zijn er nog genoeg dingen om te ontdekken. Ga opzoek naar nieuwe kennis, nieuwe documentaires om te bingen en durf te dromen. Want ondanks de ellende van de pandemie zijn er nog genoeg dromen om naar toe te streven. Waar leef jij voor?

More astro vibes 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Dit is dé niet-zweverige weekhoroscoop van 4 t/m 10 januari
Sluiten