Maannomade
Maannomade Spirituality 31 aug 2020

Astro-agenda van 31 augustus t/m 6 september: het wordt een wilde week

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de cosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet Bedrock’s astroloog Maannomade.

Maandag 31 augustus

Maan nog in Waterman

Met de maan nog in Waterman ligt de focus op individualisme waarbij we graag onze eigen invulling aan het leven geven. Niet geleidt worden door de norm van anderen, maar onze eigen badass touch.

Gebruik deze focus om te werken aan de obstakels die je blijven tegenhouden, de muren waar je tegenaan loopt en blijf vrijheid zoeken. Nóg fijner als je dit niet alleen doet, maar met gelijkgestemden. Want ondanks het individualisme, is Waterman een goede samenwerker!

Dinsdag 1 september

Maan naar Vissen

Een Vissenmaan is een dromenmaan! Niet alleen stimuleert de maan in Vissen onze emoties meer, maar ook onze dromen. Hierdoor zal je je de komende dagen creatiever voelen, maar ook meer all over the place qua gedachten. De vele indrukken om te verwerken, zullen er wel voor zorgen dat je meer behoefte aan rust nodig hebt.

Des te meer omdat ons morgen een volle maan staat te wachten… Bereid jezelf voor, lees je in wat de volle maan in Vissen voor jou kan betekenen en plan een avond voor jezelf in om je helemaal te wijden aan de maan.

Ook interessant: Volle maan versus nieuwe maan: wat is het verschil?

Woensdag 2 september

Volle maan in Vissen

Een volle maan is een hoogtepunt die we eigenlijk niet kunnen missen. Niet alleen ervaren we superveel prikkels, ook zitten onze emoties meer in de weg. En des te meer wanneer de volle maan in Vissen plaatsvindt. De emoties die omhoog komen, zijn de emoties die we juist moeten omarmen, terwijl we ze vaak het liefst wegstoppen en er ons voor schamen.

Maar juist door het wegstoppen van emoties, komen ze terug op een manier die destructief is. Laat de emoties er daarom zijn, voel ze, besteed er aandacht aan en trek je vooral even terug wanneer je de emoties een plek moet geven.

Ook lezen: Hoe maak je ruimte voor moeilijke gevoelens?

Naast het omarmen van onze emoties, maakt de volle maan in Vissen ons ook bewust van de offers die we voor anderen maken. De momenten dat we anderen voor ons zelf plaatsen en onszelf daarmee volledig wegcijferden.

De volle maan maakt ons bewust van de toxische kant hiervan en maakt ons duidelijk dat we onszelf vooral niet moeten vergeten. Een volle maan die daarom vrij heftig kan voelen en ook ‘s nachts nog een nasleep kan hebben in onrust of heftige dromen.

Donderdag 3 september & vrijdag 4 september

Maan naar Ram

Na de volle maan gaan we direct vol aan de slag. Wanneer de maan in Ram staat, worden onze emoties krachtiger en directer. Door de impulsieve vibe ontstaat ook meer onrust in ons lichaam. Hierdoor hebben we meer energie maar ook meer behoefte om aan de slag te gaan, te gaan starten met nieuwe projecten of om even stoom af te blazen.

Luister nu: Bedrock Talks: een niet-zweverig verhaal over astrologie met modern astrologe Maannomade

Alhoewel het lekker is om te knallen, kan de bluntness die Ram met zich mee brengt er wel voor zorgen dat jouw acties niet overal lekker aan komen. Tel eens wat vaker tot 10 en let er op dat je ondanks de onrust die je voelt, ook zo nu en dan wat rust weet te pakken.

Zaterdag 5 september

Mercurius in Weegschaal (5 september tot 27 september)

Communicatieplaneet Mercurius verhuist naar Weegschaal, een sterrenbeeld dat ervoor zorgt dat we open staan voor de meningen van anderen. Vooral wanneer je qua mening vaak haantje de voorste bent, zal je tijdens deze periode bewuster worden van de conversaties en leren luisteren voordat je spreekt.

Lees ook: Astrologie voor dummies: maak kennis met de taal van de sterren

Ben je meer een muurbloempje, dan word je nu uitgenodigd om mee te doen en je stem te laten horen. Communicatie is een two way street en met de transitie van Mercurius wordt dat de komende weken duidelijk. De gesprekken die we hebben, hoe lastig ook, zullen tijdens deze periode ook een stuk vriendelijker zijn.

We zoeken harmonie en samen een oplossing. Een goede periode dus om te praten over de dingen die ons dwars zitten, of om lastige projecten te tackelen. Maar omdat Mercurius in Weegschaal ons uitdaagt om altijd rekening te houden met beide kanten, kan het een stuk lastiger worden om beslissingen te nemen. Denk er dus vooral nog een nachtje over na.

Zondag 6 september

Maan naar Stier

Alhoewel de laatste dagen met de maan in Ram fijn waren om weer wat energie te pakken, komen er ook veel indrukken op ons af. Maar gelukkig weet Stier precies hoe die die indrukken het beste kan verwerken. Emotioneel worden we een stuk relaxter, want wanneer de maan naar Stier verhuist, is het tijd voor een slow down.

Niet gek laten maken door anderen, maar genieten van waar jij staat! Gebruik deze zondag vooral om te genieten van de fijne dingen in het leven, zoals de perfecte rode wijn, food for days en kaarslicht!

Venus naar Leeuw (6 september tot 2 oktober)

Venus in Leeuw: relatie versus aandacht. Dit is fijne periode om extra aandacht aan je loved ones te besteden, lieve briefjes neer te leggen op plekken waar je het niet verwacht en om de romance weer aan te steken. We hebben meer aandacht voor onze relaties en proberen onze affectie nog meer te tonen.

Vurige Leeuw brengt niet alleen warmte en aandacht, maar ook meer vertrouwen naar de relaties die we hebben. Je weet wat je hebt en wat het waard is. Maar de keerzijde van Venus in Leeuw is de drama die Leeuw met zich mee brengt. Laat je dus vooral niet te veel leiden door persoonlijke onzekerheden.

Meer astrologie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Astro-agenda van 31 augustus t/m 6 september: het wordt een wilde week
Sluiten