Maannomade
Maannomade Spirituality 28 sep 2020

De niet-zweverige weekhoroscoop van 28 september t/m 4 oktober: dit zeggen de sterren

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de cosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet Bedrock’s astroloog Maannomade.

Maandag 28 & dinsdag 29 september

Mercurius naar Schorpioen

Ben je al vaak in gedachten verzonken? Met de transitie van Mercurius naar Schorpioen zal dit nog een stuk intenser worden. Communicatie en gedachtenplaneet Mercurius maakt zijn transitie naar intense Schorpioen. Schorpioen is een echte speurder en wil alles weten, alle kanten belichten en vooral intens nadenken over de issues.

Hierdoor gaan we meer observeren, beter luisteren maar gaat het radartje in ons hoofd ook flinke toeren maken. Gebruik de transitie van Mercurius naar Schorpioen voor zelfreflectie, want alhoewel je dingen gaat tegenkomen die je wellicht niet leuk vindt, is dit wel het moment voor bewustwording en groei.

Maar, pas op voor obsessieve gedachten die niet alleen je gedachten maar ook je stemming overnemen.

Vind je vast ook leuk: Astrologie voor dummies: maak kennis met de taal van de sterren

Maan naar Vissen

Tijd om onze emoties te omarmen met de transitie van maan, de planeet van onderbewustzijn. Wanneer de maan in een Waterteken staat, komen alle emoties in golven naar voren. En precies zo wanneer de maan in Vissen staat. Een gevoel van dromerigheid komt op waardoor het lastiger wordt om te focussen op je werk.

Probeer daarom de komende dagen niet te veel van jezelf te vragen, maar omarm de behoeftes. Tip van de dag: fijne, zachte muziek en tijd doorbrengen in water (zoals bad of douche) voelen deze dagen extra helend en fijn!

Woensdag 30 september

Maan naar Ram

Vlak voor de volle maan van donderdag starten we al met de onrust die we gaan ervaren. De maan in Ram brengt flink wat energie die we door ons lichaam voelen stromen. Niet alleen willen we aan de slag, onze handen laten wapperen of actief iets ondernemen, ook zijn we sneller geïrriteerd.

De volle maan neemt toe in kracht en het hoogtepunt draagt extra bij aan de emoties die we voelen. Wees jezelf bewust dat er vandaag veel op je af komt, dus wat eerder rust pakken is zeker vandaag een goed idee!

Donderdag 1 oktober

Volle maan in Ram

Een volle maan met maan in Ram en zon in Weegschaal. Twee tegengestelde sterrenbeelden die ons aan het denken gaan zetten tijdens volle maan. Want alhoewel deze fase staat voor afsluiting, moeten we wel werken voor dat stukje closure. Het thema voor deze volle maan gaat tussen kiezen voor jezelf, jouw ego (ram) of doen wat goed is voor anderen (Weegschaal).

Waar Ram graag met een gestrekt been de discussie in gaat en vooral staat voor zijn eigen principes, laat Weegschaal haar principes varen voor the good purpose. Alhoewel beide kanten te ver gaan, is het een lastige kwestie waar we ons vaak in bevinden.

Ook lezen: Astro burn: alles wat je liever níét wilt weten over jouw sterrenbeeld

De volle maan maakt ons bewust van onze passies en hoe we streven naar ons eigen doel in het leven. Sta stil hoe jij de balans vindt tussen voor jezelf durven kiezen, of meegaan met de ander. Hoe bevalt deze keuze jou en hoe kan je in jouw eigen kracht blijven staan, zonder anderen op de tenen te trappen?

Een volle maan vol energie, nog meer door de vurige kant van Ram die niet de leukste kant van ons naar boven gaat brengen. Probeer dit vooral niet te onderdrukken, maar zoek naar gezonde uitlaatkleppen voor jouw emoties.

Vrijdag 2 oktober

Venus naar Maagd

Liefdesplaneet Venus verhuist naar organized maar kritische Maagd! Een transitie die even wennen zal zijn. We zullen kritischer en gedetailleerder naar onze relaties kijken, thanks Maagd….

Laat het kritische stemmetje het niet overnemen, want deze spreekt voornamelijk uit onzekerheid. In plaats van dolle verliefd ligt de kans op de loer dat je emotioneler wat killer of gereserveerder kan zijn.

In plaats van de kritiek te laten spreken, praat met elkaar hoe jullie stelselmatig meer tijd in elkaar kunnen investeren. De praktische kant zal spreken, dus ga vooral actief dingen met elkaar ondernemen!

Zaterdag 3 & zondag 4 oktober

Maan naar Stier

Na alle hoogtepunten en transities van grote planeten, is het met de transitie van maan naar Stier tijd om even op adem te komen. Stier laat onze emoties even achter wegen en focust zich op genieten en op zichzelf. Tijd voor de praktische kant, focus je op de lange termijn.

Lange termijn geluk, lange termijn projecten of duurzame kledingkeuzes die lang mee gaan. Want alhoewel Stier het graag rustig aan doet, houd ‘ie ook zeker van shoppen. Investeer niet in fast fashion-merken, maar kijk eens naar vintage-pareltjes of merken die zich positief voor de wereld inzetten…

Meer astro vibes 

Plasticvrij leven? Download onze 'How to be... Plastic Free Guide'

Schrijf je in voor de mailing en ontvang dé gids die je helpt duurzamer te leven

Reageer op artikel:
De niet-zweverige weekhoroscoop van 28 september t/m 4 oktober: dit zeggen de sterren
Sluiten