Maannomade
Maannomade Spirituality 26 okt 2020

Astrologie-agenda van 26 oktober t/m 1 november: dit kan je verwachten van de sterren

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de cosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet Bedrock’s astroloog Maannomade.

Maandag 26 oktober

Maan in Vissen

Met de maan die vandaag nog in Vissen staat, kan gefocust werken vandaag een stukje lastiger zijn. De maan met invloed op onze emoties, laat ons weten dat we behoefte hebben aan een slow down. Daarnaast maakt de Vissenmaan onze concentratie een stuk minder efficient en zullen we meer aan het dagdromen zijn. Laat je drukke schema dus vandaag maar varen en probeer af te maken wat lukt. Je hoeft ook niet elke dag een knallend succes er van te maken!

Dinsdag 27 oktober

Dubbele transitie: Mercurius retrograde en Venus naar Weegschaal. Mercurius retrograde van 27 oktober tot 3 november & Venus van 27 oktober tot 21 november.

Gelukkig verhuist Mercurius tijdens zijn retrograde fase naar een iets fijner sterrenbeeld dan Schorpioen. Niet dat Schorpioen een rot sterrenbeeld is, maar in combinatie met Mercurius en retrograde kan ie best heftig aan voelen.

Mercurius in retrograde in Weegschaal laat ons vooral werken aan relaties en reflecteren. En dat komt best goed uit, want niet alleen verhuist Mercurius vandaag, maar ook Venus blijft een aantal weken in Weegschaal.

Ook lezen: Retrogrades, wat zijn het eigenlijk? Een astroloog legt uit (plus survivaltips)

Dankzij Mercurius werken (reflecteren dankzij retrograde) we aan de communicatie naar de mensen om ons heen. En alhoewel dat door de retrograde best eens verstoord kan raken, brengt juist Venus extra aandacht en liefde naar de mensen om ons heen.

Een paar weken waarin we dus gaan werken aan de banden die we hebben, maar wat ook de nodige strubbelingen kan gaan geven…

Woensdag 28 & donderdag 29 oktober

Maan naar Ram

Na een paar dromerige maar niet echt efficiënte dagen met de maan in Vissen, laden we weer op met de maan in Ram! In Ram ervaren we meer energie maar ook een onrust om aan de slag te gaan met de doelen die we hebben gesteld. Een pittige energie die ons ook wat opgefokter kan maken.

Het vuurtje van Ram brand zoals hij wilt en zoeken we wat vaker de uitdagende grens op. Gebruik de flinke portie energie om nieuwe projecten op te zetten, een nieuw doel te starten of om eens lekker te gaan sporten. Wees onafhankelijk, volg je eigen hart en kijk wat er gebeurd als je je niet laat leiden door het onzekere stemmetje!

Vrijdag 30 oktober

Maan naar Stier

Tijd om te genieten, want de maantransitie naar Stier maakt onze zintuigen een stukje gevoeliger! De Sierenmaan staat in het teken van aarden, de rust voelen terug keren en genieten. Niet alleen genieten omdat je zo hard werkt maar ook omdat de wereld om je heen zo fijn is.

Geniet van thuis, steek de lekkerste kaarsen aan en voel de warmte om je heen. Pak de rust, want de volle maan van morgen is emotioneel minder heftig maar kan lichamelijk wel vermoeiend zijn Mocht je nog energie voor 10 hebben, check dan je financiën. Want Stier kan best een big spender zijn en achteraf weer als een vrek op de centen letten. Waar kan jij duurzamer aan je financiën werken?

Zaterdag 31 oktober & zondag 1 november

Volle maan in Stier

Een volle maan is een hoogtepunt om bij stil te staan. En met een volle maan in Stier zal het niet de meest emotionele zijn. Thank God. Mag ook weleens. Een volle maan in een aardeteken is een fase die ons hoofd niet op hol zal laten slaan, maar die we lichamelijk wel meer zullen voelen.

Als aardeteken gaat de meeste drama aan hen voorbij, maar achteraf gaat dat dus niet altijd in de koude kleren zitten. Een fijn moment om, net als Stier, even stil te staan maar ook om te reflecteren.

Mediteer met de emoties die in je opkomen en de gedachten die rondspoken. Ontrafel en laat de energie van de volle maan jouw verlichten. Naast stil staan bij datgene dat jouw lichaam en mind aangeeft, heeft elke volle maan ook nog een eigen thema.

Volle maan

De volle maan in Stier staat recht tegenover de zon in Schorpioen. Waarbij de zon de maan flink verlicht, is er ook een tegengestelde werking van beide sterrenbeelden.

Stier is lekker down to earth en focust zich meer op het hier en nu. Stier laat ons beseffen dat ons streven naar meer onzin is, omdat wat we om ons heen hebben al zo kostbaar is. Tijd om er bij stil te staan en puur van te genieten, want in de race naar meer, meer, meer, verliezen we uit het oog wat we al hebben.

Daarnaast is de aardse mentaliteit fijn om bij jouw eigen kracht te blijven en je vooral niet gek te laten maken door de onzekerheden van de werelden. Maar tegenover al deze fijne aardse energie, staat de energie van zon in Schorpioen.

Ook leuk: Astro burn: alles wat je liever níét wilt weten over jouw sterrenbeeld

Schorpioen maakt ons bewust van wat er speelt als we kijken naar de details, de rimpelingen onder het oppervlak en de berenkuil van shit die we maar blijven toedekken. Alles tot op de bodem uitzoeken, ontrafelen en eigen maken om maar te blijven groeien en transformeren.

Een energie die niet lekker matcht met de ‘doe maar rustig’ energie van Stier. Probeer tussen beide energieën het midden te vinden. Aan welke shit moet jij diep van binnen echt gaan werken? Maar welke issues en onzekerheden mag je echt wel laten varen om eens te genieten van alles wat je hebt bereikt? Sta jij op een T-splitsing of zijn er nog verschillende paden die je op kan gaan en zie je wel waar het schip strand?

Meer astro vibes 

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Astrologie-agenda van 26 oktober t/m 1 november: dit kan je verwachten van de sterren
Sluiten