Maannomade
Maannomade Spirituality 25 jan 2021

Dé niet-zweverige weekhoroscoop van 25 t/m 31 januari: dit kan je verwachten

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de cosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet Bedrock’s astroloog Maannomade.

Niet-zweverige weekhoroscoop van 25 t/m 31 januari

Geen gemakkelijke week, want zowel de volle maan als mercurius retrograde die van start gaan, zullen ons mentaal flink gaan uitdagen!

Maandag 25 januari

Maan naar Kreeft

We starten de week met een transitie van de maan die oud zeer omhoog kan brengen. De maan met invloed op onze emoties en ons onderbewustzijn voelt zich extra sterk in Kreeft waardoor we ons meer gaan open stellen naar onze emoties.

Kreeft maakt ons niet alleen emotioneel gevoeliger maar kan ook onze onzekerheden gaan vergroten en ons laten zien dat we behoefte hebben aan stabiliteit, zeker in coronatijden.

Must read: Astro time! Dit is dé niet-zweverige jaarhoroscoop van 2021

Als waterteken kan Kreeft ervoor zorgen dat we niet onder onze onzekerheden en emoties uit kunnen, want de emmer dreigt te overstromen. Plan de komende dagen daarom niet te druk in en maak het jezelf zo comfortabel mogelijk. Een goed excuus om je favoriete restaurant te sponsoren met een afhaalmaaltijd!

Donderdag 28 januari

Volle maan in Leeuw

BAM! Een volle maan waar we niet om heen kunnen. Niet alleen omdat de maan zo fel aan de hemel staat, maar vooral omdat de volle maan in Leeuw extra groot, dramatisch en aanwezig zal zijn. Leeuw als vuurteken brengt energie en warmte, waardoor het een mooie volle maan is om niet alleen door te brengen maar bijvoorbeeld online met vrienden.

Afsluiting

De volle maan staat voor afsluiting en maakt ons door middel van reflectie klaar voor een nieuwe periode. Als mega spiegel werkt de maan in op lastige zaken die we liever wegstoppen, maar helaas kan je het niet onder het tapijt blijven vegen…

Met de volle maan in Leeuw gaan we reflecteren over hoe we naar ons zelf kijken en hoe we sterker in onze schoenen kunnen staan. Leeuw is een trots, stralend sterrenbeeld en maakt ons deze volle maan bewuster van de risico’s die we moeten nemen om te leven!

Lees ook: Een volle maan ritueel om alles uit de kracht van de maan te halen

Niet alleen maar in onze veilige bubbel te blijven, maar ook zeker de stoute schoenen aan te trekken. Om ons niet te laten tegenhouden door de angsten die we ervaren, maar juist door het vertrouwen in ons eigen kunnen.

Een volle maan die ons laat stilstaan bij ons eigen kracht en op welke momenten we sterker kunnen worden om ons eigen creatieve hart te volgen. Een goede opschudding om te leven!

Zaterdag 30 & zondag 31 januari

Maan naar Maagd + Mercurius retrograde in Waterman

We starten de dag met een maantransitie die naar Maagd gaat. Na de volle maan in Leeuw maakt de transitie naar Maagd ons duidelijk dat we behoefte hebben aan structuur en overzicht om alle indrukken op een rij te zetten.

Een fijn moment om te kijken naar hoe we de aan de slag kunnen gaan met de reflecties van de volle maan, te starten met een nieuw dagboek of agenda en om extra aandacht te besteden aan onze gezondheid. Alhoewel gezonder eten vaak een nieuwjaarsresolutie is, is het dit weekend wel een goed idee om even stil te staan bij hoe gezond en duurzaam je nou daadwerkelijk eet.

Mercurius retrograde

Wel erg fijn is dat de maantransitie naar Maagd samenvalt met de start van Mercurius retrograde, een periode waarin we mentaal chaotischer voelen. Mercurius heeft invloed op de manier waarop we nadenken, communiceren en prikkels verwerken, maar tijdens retrograde verloopt het niet zo soepel als we zouden willen.

Ook interessant: Chinees nieuwjaar en de Chinese astrologie uitgelegd (en bekijk welk dier jij bent)

Hierdoor kan het lastiger zijn om de boodschap goed over te brengen, kunnen we sneller op onze teentjes getrapt worden en kan het lastiger zijn om dingen op papier te zetten. Met de retrograde in Waterman is het goed om extra aandacht te besteden aan samenwerkingen en technologie, omdat deze extra gevoeliger kunnen zijn voor de effecten van retrograde.

Alhoewel het allemaal negatief klinkt, is het juist een moment van bewustwording dat we moeten blijven werken aan communicatie en tegenslagen die we soms krijgen. We zijn nooit uitgeleerd en de Mercurius retrograde maakt dat nog eens extra duidelijk. Gelukkig brengen we de eerste dagen door met de maan in Maagd waardoor we nog enigszins het gevoel krijgen ons leven op orde te hebben.

Meer astro vibes?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Dé niet-zweverige weekhoroscoop van 25 t/m 31 januari: dit kan je verwachten
Sluiten