Maannomade
Maannomade Spirituality 22 feb 2021

Dé niet-zweverige weekhoroscoop van 22 t/m 28 februari: dit kan je verwachten

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de cosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet Bedrock’s astroloog Maannomade.

Maandag 22 & dinsdag 23 februari

Maan naar Kreeft

We beginnen de week op een rustig tempo omdat de maan verhuist naar Kreeft. In Kreeft voelt de maan zich thuis en voelt het als een station om te rusten en om open te stellen. Geen wonder dat we de komende dagen sneller vermoeid en emotioneler zullen worden. Een goed moment dus om je agenda minder vol te plannen en vooral  te luisteren naar je gevoelens en lichaam.

Alhoewel wij in de huidige maatschappij geneigd zijn onze eigen grenzen uit het oog te verliezen, worden we er de komende dagen weer op gewezen dat we voorzichtig met onszelf moeten zijn. Goede dagen dus om extra lief voor jezelf te zijn, die lekkere chocola te kopen, goed uit te huilen en vooral om lekker op tijd je bed in te gaan. Jij bent alle liefde waard!

Woensdag 24 februari

Maan naar Leeuw

Na de rustige dagen, schudt de transitie van maan naar vurige Leeuw ons weer wakker. Geen tijd om in onze emoties te hangen, want we hebben behoefte aan prikkels, aandacht en gezelligheid.

Donderdag 25 februari

Venus naar Vissen

Venus in Vissen zijn weken waarin we een stuk emotioneler worden rondom onze relaties. Venus heeft als planeet van liefde, invloed op de manier waarop we met relaties om gaan en kijken naar liefde en schoonheid. In Vissen staan we stil bij onze gevoelige kant en durven we ons open te stellen naar de mensen die dichtbij ons zijn.

We gaan liefde, niet alleen in relationele maar ook vriendschappelijke vorm, niet alleen zien als plezier maar juist voor de mogelijkheid om ons emotioneel en kwetsbaar op te stellen. Aangezien covid nog lang niet weg is, is dit het moment om extra tijd samen door te brengen, emotioneel te bonden en om diepgaande gesprekken aan te gaan.

Een moment om stil te staan bij de liefde die we van elkaar ontvangen maar ook om bewuster te worden van hoe het mentaal met de mensen om ons heen gaat. Dankzij Venus in Vissen stellen we ons ook meer open naar de subtiele teken van anderen, waardoor we makkelijker weten door te prikken als iemand zegt ‘het gaat goed’…

Deze specerijen passen het beste bij jouw sterrenbeeld

Vrijdag 26 februari

Maan naar Maagd

Vlak voor de volle maan verhuist de maan naar Maagd, waar we ons klaar kunnen maken voor de laatste maanfase. De volle maan staat voor het afsluiten van een hoofdstuk en in combinatie met het meest georganiseerde teken Maagd is dit het perfecte weekend om eindelijk de kasten, schuur of rommelhoekjes eens te gaan opruimen.

Niet alleen begin je dan lekkerder aan de nieuwe week, ook zal je je een stuk lichter voelen tijdens de volle maan als je een deel van de ballast hebt opgeruimd.

Kijk naar de spullen die je echt nodig hebt en probeer met de overige dingen andere mensen blij te maken. Een goede deal, want jij hebt een opgeruimd huis, je steentje bijgedragen aan duurzaamheid en iemand anders kunnen helpen!

Kan de maanstand invloed hebben op je menstruatie? Een expert geeft antwoord

Zaterdag 27 februari

Volle maan in Maagd

De volle maan is aangebroken! In Maagd is dit een volle maan waarbij we niet heftig emotioneel worden, maar waarbij we wel vanbinnen veel druk kunnen voelen. Wanneer de maan in Maagd staat, kunnen we kritisch en streng naar onszelf zijn, maar tijdens de volle maan stellen we ons hiervoor nóg kwetsbaarder op.

Het felle licht van de volle maan en het feit dat ze op haar hoogtepunt staat, zorgt ervoor dat we diepere toegang krijgen tot ons onderbewustzijn. Alhoewel dit zweverig kan klinken, is het puur dat we nu stil gaan staan bij onze gevoelens. Goedschiks of kwaadschiks, want de emoties die diep van binnen zitten, gaan er tijdens de volle maan toch uitkomen.

De volle maan in Maagd

De volle maan in Maagd staat in het teken van organisatie en vooral kritische stemmetjes in ons achterhoofd. Een goed moment om na te denken hoe jij in het dagelijks leven tegen jezelf praat. Ben jij jouw grootste fan of je grootste criticus?

Alhoewel we dankzij de aardse energie minder emotioneel zijn, is het ook een afleidingsmechanisme om niet te voelen wat er speelt. Plan daarom een rustige avond in, sta bewust stil bij de volle maan en gebruik een schrift om op te schrijven hoe je je voelt en wat je wilt loslaten.

Denk hierbij aan slechte patronen, strenge gedachten en negatieve energie om de volgende nieuwe maan met een schone lei te beginnen. Na het schrijven kan een meditatie (waarin je bedankt en afscheid neemt van datgene dat je wilt loslaten) helpen om mentaal open te staan voor de positieve lessen. Alles leert ons een les, zeker de dingen met een negatieve emotie.

Een astroloog vertelt: dít is de invloed van je sterrenbeeld op je mentale staat

Zondag 28 februari

Maan naar Weegschaal

Na de volle maan brengen we onze gedachten weer op orde met de transitie van maan naar Weegschaal waarbij we ons focussen op positiviteit. Na de kritische houding van Maagd, is het juist Weegschaal die het sust en weer in balans brengt.

Daarnaast helpt Weegschaal om de focus te verleggen naar de mensen om ons heen, een goed moment dus om in te checken hoe het bij anderen gaat. Voor iedereen zijn het lastige dagen, dus we kunnen wel extra fijne contactmomentjes gebruiken om samen de crisis door te komen.

Extra fijn nu ook Venus in Vissen staat.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Dé niet-zweverige weekhoroscoop van 22 t/m 28 februari: dit kan je verwachten
Sluiten