Maannomade
Maannomade Spirituality 20 apr 2020

Astro-agenda van 20 tot 26 april: dit staat je te wachten de komende week

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de cosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet Bedrock’s astroloog Maannomade.

Maandag 20 april

Maan nog in Vissen

De start van de week staat nog in het teken van de easy en dromerige vibe van maan in Vissen. Het is vandaag geen knaldag, maar juist een dag om rustig te beginnen, niet te veel van jezelf te vragen maar wel te connecten met de mensen om je heen.

Niet alleen heb je nu meer oog voor je eigen gemoedstoestand, maar ook die van de mensen om je heen. Vraag dus vooral door bij het vragen hoe het nou echt gaat!

Dinsdag 21 april

Maan in Ram

Ram staat niet stil en dat zullen we merken ook! De maan met haar invloed op onze emoties en ons onderbewustzijn wordt door Ram getriggerd om impulsiever, directer en vol met actie te worden. Een krachtige energie om veel gedaan te krijgen. Geen tijd om stil te zitten, ga je dromen achter na en heb een tikkeltje schijt aan wat anderen mensen denken. Begin gewoon en zie waar het strand!

Woensdag 22 april t/m vrijdag 24 april

Nieuwe maan in Stier

De nieuwe maan is de start van een nieuwe maancyclus en dus een nieuwe periode om volledig naar jouw hand te zetten. Met een nieuwe maan in Stier is dit het moment om stil te staan bij de natuur, de lieve mensen om je heen en waardering uiten voor het moois waarvan je mag genieten.

Lees ook: Waarom natuur een mens zo gelukkig maakt

Het is zo makkelijk om mee te racen in het 9-tot-5-ritme, terwijl juist stil staan bij het dagelijks leven belangrijk is. Letterlijk stoppen, ademen en genieten van het moment waarin je je bevindt. Stier houdt van comfort, het aardse en de natuur. Geen drama of gekke fratsen, maar lekker jezelf blijven. Niet maar blijven streven naar meer, maar juist blij zijn met al het moois dat je om je heen verzameld hebt. Er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn, bijvoorbeeld voor dat lekkere kopje koffie ‘s ochtends.

De nieuwe maan staat voor een nieuw begin en dus een goed begin om bijvoorbeeld te starten met een dankbaarheidsdagboek! En natuurlijk lekker eten. Want Stier houdt van lekker eten en goed gezelschap. Plan vooral nog een (virtueel) etentje vanavond in met vrienden! Of plan die de komende weken vooral een paar keer extra in. Wel even via de video dan 😉

Zaterdag 25 april

Pluto in retrograde in Steenbok

Pluto, de planeet van onverwachte transformatie gaat in retrograde. Net als bij een Mercurius retrograde maakt Pluto ten opzichte van aarde een schijnbeweging en verandert hij tijdelijk zijn koers. Dit is niet een heel gek verschijnsel, want Pluto staat ongeveer de helft van het jaar in retrograde.

De komende maanden staat hij in Steenbok. Steenbok en Pluto zijn niet direct de grootste vrienden, maar vullen elkaar wel aan. Pluto wil keiharde transformatie en houdt daarbij geen rekening met of het nou wel of niet gelegen komt.

Lees ook: Astro burn: alles wat je liever níét wilt weten over jouw sterrenbeeld

Steenbok daarentegen houdt van transformatie door middel van hard werken. In tegenstelling tot de Mercurius retrograde, zorgt de retrograde van Pluto niet voor een tegengestelde werking van Pluto, maar wel van een werking die we diep van binnen merken.

De transformatie die we van binnen ondergaan, krijgt tijdens deze retrograde een extra duwtje in de juiste richting. Pluto oefent graag kracht en macht uit en deze retrograde laat ons ook in zien dat we het leven moeten nemen zoals het is. Hoe graag we ook denken dat we alles hebben uitgestippeld, er ligt altijd wel een curveball om de hoek.

Zeker op gebied van carrière (thanks Steenbok-invloed!) ben je vaak nog altijd afhankelijk van de invloed van anderen. Stel jezelf daarom ook open voor nieuwe mogelijkheden, wie weet komt er iets veel leukers op je pad!

Zondag 26 april

Maan in Tweelingen

De komende twee dagen ervaren we de invloed van een sterrenbeeld dat niet stil kan zitten; Tweelingen. Zoveel prikkels die we ervaren en zoveel dat te ontdekken valt. De rusteloosheid zit vooral in ons hoofd, in onze gedachten en we proberen dit nu meer op te lossen door te zoeken naar stimulatie.

Probeer daarom vandaag wat te ondernemen, maak een wandeling of maak éindelijk je tuin of balkon lenteklaar. Doe ook iets wat je mentaal prikkelt. Bijvoorbeeld een tof museum bezoeken, wist je al dat je deze 10 Europese musea nu virtueel kan bezoeken?

De Maannomade werkt als wetenschapper én schrijft op Bedrock over moderne astrologie. Want, zegt ze, door de planeten kunnen we onszelf nog beter leren kennen. 

Meer astro vibes?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Astro-agenda van 20 tot 26 april: dit staat je te wachten de komende week
Sluiten