Maannomade
Maannomade Spirituality 14 dec 2020

De niet-zweverige weekhoroscoop van 14 t/m 20 december: dit kan je verwachten

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de cosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet Bedrock’s astroloog Maannomade.

Maandag 14 december

Nieuwe maan + zoneclips in Boogschutter

Nieuwe maan die ook nog eens samenvalt met een krachtige zoneclips! Als dat geen goed teken is voor wat er in 2021 komen gaat, dan weet ik het ook niet meer. De nieuwe maan is een maandelijks hoogtepunt dat ons laat nadenken over de keuzes die we maken, waar we naar toe willen en hoe wij de toekomst voor ons zien. Een moment van energie op laden, plannen maken en dromen!

De zoneclips die maar enkele keren per jaar plaats vindt, geeft de nieuwe maan een extra boost. Daarnaast staat de nieuwe maan in Boogschutter die ons groot laat dromen, die ons mentaal wilt stimuleren en vooral nieuwe prikkels nodig heeft om te blijven opleven.

Lees ook: Maandhoroscoop: de zon verschuift naar Boogschutter en dit betekent het

Een goed moment om dus stil te staan bij wat jij van 2021 wilt maken. Omdat de wereld zo verandert, sta je op dit moment op een kruising en het is aan jou om te beslissen welk pad je neemt.

Hoe ga jij het nieuwe jaar in vullen, welke dromen wil je waarmaken en waar wil jezelf aanwerken? Maar ook, hoe ga jij je grenzen bewaken? Tegen wie moet je vaker nee gaan zeggen en wat wordt je strategie?

Want alhoewel Boogschutter bekent staat als de avonturier, is het ook een krachtig sterrenbeeld die er met een gestrekt been in gaat. Nee is en blijft nee en als een Boogschutter het niet met je eens is, ben je de eerste die het weet. Durf daarom het risico te nemen en jouw grenzen aan te geven. Kom je angsten onder ogen, want het kan alleen nog beter worden.

Dinsdag 15 december

Venus naar Boogschutter + maan naar Steenbok

De afgelopen weken stond Venus, planeet van liefde en financiën in Schorpioen die ons stevig aan de tand voelden. Schorpioen laat ons diep nadenken over de dingen die we liever niet onder ogen komen en dat zorgt ervoor dat we ook op een andere manier naar onze relaties gingen kijken.

Daarnaast kwamen ook nog lastige zaken uit het verleden omhoog. Dat is nu gelukkig verleden tijd, want met de transitie van Venus naar Boogschutter worden we een stuk vuriger, energierijker en kijken juist naar de toekomst. Niet meer terugblikken, maar juist vooruit kijken!

Ook interessant: Hoe Mars je meer kan vertellen over jouw passie (ook in bed!)

Wat willen jullie nog samen gaan doen? En het vuurtje steekt ook de passie weer aan! Tijd om actieve energie in de relaties te stoppen, in de vorm van thuisdates bijvoorbeeld! En mocht je dertiende maand binnen gaan komen, dan worden we dankzij Venus in Boogschutter ook guller! Tijd om te shoppen dus, tenzij je wilt sparen, dan is dit een maand om even goed op te passen…

Maan naar Steenbok

Vandaag maakt naast Venus ook de maan een transitie naar Steenbok, een sterrenbeeld dat ons een stuk serieuzer maakt. Geen tijd voor emoties die ons overnemen, maar een saai gevoel dat ons overneemt en zelfs een beetje depressief kan voelen. De dagen waar de maan in Steenbok staat zijn meestal niet de leukste of gezelligste dagen, maar wel de dagen om extra tijd te besteden aan werk, het huishouden en alle dingen die nog moet regelen.

Ook lezen: Astro burn: alles wat je liever níét wilt weten over jouw sterrenbeeld

Juist de dagen in Steenbok zijn er perfect voor omdat we minder afgeleid raken maar ook bewust zijn van prioriteiten. Zo vlak voor de vakanties en verlofdagen moet er nog veel gebeuren en die druk voelen we extra als de maan in Steenbok staat. Neem het daarom niet te zwaar op, werk waar je kan maar durf ook om hulp te vragen als het even niet zo lekker loopt.

Donderdag 17 december

Saturnus naar Waterman + maan naar Waterman

We starten de dag met twee transities! Een hele fijne is de transitie van maan naar Waterman! Waterman stimuleert ons om out of the box te gaan denken. Om niet alleen maar geleefd te worden, maar om juist elke dag een feestje te maken, wat nieuws te gaan leren en onze horizon te verbreden met nieuwe kennis of juist nieuwe ideeën.

Een frisse wervelwind die ons laat zien welke mogelijkheden er allemaal liggen die nog leuker zijn als je het als team aanpakt. Goede dagen dus voor meetings, brainstormsessies en cursussen!

Naast de maan verhuist ook Saturnus vandaag! Saturnus is een planeet waar je qua transities eigenlijk weinig van hoort omdat ‘ie nou eenmaal heel traag door het heelal verhuist. De transities naar een ander sterrenbeeld hebben niet direct invloed op onszelf, maar wel een algemene uitwerking op onze omgeving.

Lees ook: Astro boost: alles wat je liever wél wilt weten over jouw sterrenbeeld

Saturnus is de planeet van hard werken, carrière en verantwoordelijkheid. Saturnus brengt ons uitdagingen, drukt ons met de neus op de feiten dat het niet alleen feest is en brengt motivatie en realiteit. De maanden hiervoor stond Saturnus in Steenbok en dat was een heftig feest.

Steenbok en Saturnus versterken elkaar en dat zorgden ervoor dat het de afgelopen maanden hard werken was. Het versterkte onze ambities, onze mannelijke energie om meer de leiding te nemen maar het maakte ons ook somber. Beiden versterken ook de depressieve energie die hangt rondom verantwoordelijkheden en de kritiek die we naar onszelf uiten.

Luister ook: Bedrock Talks: een niet-zweverig verhaal over astrologie met modern astrologe Maannomade

Maar de komende maanden gaat het een stuk prettiger worden. De serieuze focus van Saturnus gaat namelijk niet meer liggen op het maken van carrière, maar juist op innovatie door de transitie naar Waterman. Waterman is veelzijdig en altijd geïnteresseerd naar de andere wegen die naar Rome leiden. Hoe kan je vernieuwen en niet alleen wat voor jezelf betekenen, maar ook juist voor de wereld om je heen?

Een fijne shift van: ‘Wat levert mij dit op’ maar naar ‘Wat levert ons dit op en maakt dit de wereld echt mooier’? Waterman is een echte goeddoener en laat ons zien dat we moeten samenwerken om echt wat te kunnen betekenen. Als we een ding hebben geleerd, is het wel dat de wereld in brand staat en er flink wat werk moet gebeuren om de wereld duurzamer, mooier en fijner te maken.

Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de mensen die niet zoveel geluk hebben. Hoe ga jij jouw steentje bijdragen?

Zaterdag 19 december

Jupiter naar Waterman + maan naar Vissen

Naast Saturnus verhuist ook Jupiter naar Waterman. Ook Jupiter is een planeet die erg traag door de kosmos reist waardoor zijn uitwerking ook een stuk subtieler en algemener is. Jupiter is de planeet van succes, geluk en optimisme. Een fijne planeet die ons naast voorspoed, ook kennis geeft om te groeien.

Ook Jupiter stond de afgelopen maanden in Steenbok en dat bracht ons hard werken, ondanks Covid toch wat carrièrekansen, goedschiks of kwaadschiks. Met de transitie naar Waterman gaat Jupiter ons de komende maanden dichterbij elkaar brengen, nieuwe relaties op ons pad laten komen en onverwachte kansen.

Lees ook: Astrologie voor dummies: maak kennis met de taal van de sterren

Waterman stimuleert de maatschappij om meer aandacht te hebben voor de mensen om ons heen. Niet alleen een ik-samenleving, maar een samenleving waar het om wij draait. Daarnaast stimuleert de transitie van Jupiter ons om vindingrijker te zijn om van elke kans een succes te maken.

Stel jezelf daarom open en kijk welke onverwachte dingen 2021 je gaat brengen. Want met de transitie van zowel Saturnus als Jupiter naar Waterman belooft het een jaar te worden waarin we uit vastgeroeste patronen gaan komen en juist verder gaan dan we ooit hadden gedacht!

Maan naar Vissen

Tegelijk met de Jupitertransitie verhuist ook de maan naar een sterrenbeeld dat onze innerlijke kracht omhoog brengt. Vissen maakt ons bewust van de innerlijke stormen die spelen. Een sterkere intuïtie zorgt ervoor dat we meer in contact komen met onze vrouwelijke kant en vertrouwen op onze intuïtie.

Niet alleen je emoties vertellen meer over je intuïtie, maar ook vanuit de spanningen in je lichaam kan je aanvoelen of dit nou wel echt een goede beslissing was. Besteed de komende dagen extra aandacht aan je mentale gezondheid en je lichaam. Plan die massage in om in contact te komen en om ultiem te relaxen, want dat heb je zeker verdiend!

More astro vibes 

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
De niet-zweverige weekhoroscoop van 14 t/m 20 december: dit kan je verwachten
Sluiten