Maannomade
Maannomade Spirituality 13 dec 2021

Dé niet-zweverige weekhoroscoop 13 t/m 19 december: dít kan je verwachten

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de cosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet Bedrock’s astroloog Maannomade.

Maandag 13 december

Mars naar Boogschutter + Mercurius naar Steenbok + Maan nog in Ram

De week start met twee belangrijke hoogtepunten die de komende weken leidend zullen zijn. Sinds zaterdag is de maan naar Ram verhuisd en ook vandaag plukken we nog de vruchten van dit passievolle sterrenbeeld. Dankzij de maan, planeet met invloed op onze emoties en onderbewustzijn, zijn we een stuk actiever en hebben zin om nieuwe projecten aan te gaan. Broed daarom vandaag extra op die ideeën die je hebt en kijk welke mogelijkheden er zijn om ze uit te werken.

Niet alleen een goed idee omdat het zo lekker werkt nu ons onderbewustzijn ingesteld staat op passie, maar nog meer omdat ook Mars ervoor zorgt dat we onze dromen willen uitwerken. Mars, planeet van passie, verhuist vandaag naar Boogschutter en blijft daar de komende weken ons helpen om het avontuur weer te hervinden.

Luister ook: Bedrock Talks: een niet-zweverig verhaal over astrologie met modern astrologe Maannomade

Hoe je het avontuur in je leven weer aangaat is aan jou, maar het is wel tijd voor verandering. Boogschutter maakt ons ook een stuk impulsiever, dus saaie weken zullen het niet gaan worden.  Pak dus vooral die andere route naar werk, ga eens mediteren in de ochtend of boek die grote reis die al een tijd op je verlanglijst staat.

Alhoewel je hart en onderbewustzijn ingesteld staan op passie en avontuur, zullen onze gedachten de komende weken serieuzer zijn door de laatste transitie van de dag. Mercurius, planeet van communicatie en gedachten verhuist naar Steenbok en brengt ons daarbij in werkmodus. Alhoewel het lang leve de lol is, moet er ook werk verricht worden voor het zover is.

Dé niet-zweverige maandhoroscoop van december: de zon in Boogschutter

Een handige transitie die ervoor zorgt dat je ook de serieuze kanten van het avontuur weet voor te bereiden. Hoe je ook van het leven wilt gaan genieten, dankzij Mercurius in Steenbok zal je dit een stuk georganiseerder gaan aanpakken.

Dinsdag 14 & woensdag 15 december

Maan naar Stier

Na de grote transities die we gisteren ervaarden, is het de transitie van maan naar Stier die stiekem wel het fijnst is. Wanneer de maan in Stier staat stellen we ons een stuk relaxter in en laten het leven meer op zijn beloop. We weten wel waar we naar toe willen, maar er is geen haast om dat binnen een dag te regelen.

Geniet daarom extra van de dagen en besteed meer tijd buiten door als dat kan. Dankzij Stier ervaren we de komende dagen meer rust als we in de natuur zijn, een goed excuus om dus tijdens je lunchpauze toch de kou te trotseren.

Donderdag 16 & vrijdag 17 december

Maan naar Tweelingen

Na de rustige energie van de maan in Stier, is het tijd voor meer prikkels als de maan naar Tweelingen verhuist. Dit sociale sterrenbeeld zorgt ervoor dat we graag willen kletsen en opzoek zijn naar prikkels in de vorm van nieuwe informatie.

Voorkom dat je de hele dag onrustig loopt te scrollen op je telefoon door juist de gezelligheid met anderen aan te gaan. Productief zal je vandaag niet zijn, dus je kan er maar beter het beste van maken en je te gaan focussen op netwerken.

Zaterdag 18 december

Volle maan in Tweelingen

De volle maan in Tweelingen is een hoogtepunt die ons onrustig kan maken. De volle maan is een fase waarin we van nature al onrustiger voelen doordat we slechter slapen, maar wordt nu versterkt door Tweelingen. Tweelingen zoekt graag de prikkels op waardoor we mentaal actief zijn. Zorg daarom voor afleiding door de avond in gezelschap door te brengen, weinig slaap zal je sowieso al gaan krijgen…

Ook interessant: Astro burn in de liefde: de minder leuke kanten van je sterrenbeeld in een relatie

Zondag 19 december

Venus retrograde in Steenbok + Maan naar Kreeft

Een dubbele dag! Niet alleen omdat het de laatste zondag voor de feestdagen is en er dus veel geregeld moet worden, maar ook omdat we twee astrologische transities hebben. De transitie van maan naar Kreeft zorgt ervoor dat onze emoties intenser worden en we meer behoefte hebben om thuis tijd door te brengen. Fijn om jezelf terug te trekken in je cocoon om weer op te laden voor de drukke feestdagen die je staan te verwachten.

Daarnaast hebben we ook te maken met de start van Venus retrograde in Steenbok. Venus, planeet van de liefde en financiën, gaat een tijdje achterwaarts bewegen ten opzichte van aarde. Achterwaarts is nooit een goed teken, want voor Venus betekent het dat we moeite zullen ervaren binnen onze relaties en binnen onze financiële zaken.

Ook lezen: Een astroloog vertelt: dít is de invloed van je sterrenbeeld op je mentale welzijn

Dat de liefde even minder loopt betekent niet dat je impulsief de stekker eruit moet trekken, maar is wel een leerles om bewuster in je relatie te staan. Wat is jouw aandeel in de liefde en hoe kan je er nog meer voor elkaar zijn? En voor de singles dan is dit een slechte periode om je te gaan binden, zeker als je ex ineens weer de hoek om komt kijken….

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Dé niet-zweverige weekhoroscoop 13 t/m 19 december: dít kan je verwachten
Sluiten