Maannomade
Maannomade Spirituality 12 okt 2020

De niet-zweverige weekhoroscoop van 12 t/m 18 oktober: dit kan je verwachten

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de cosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet Bedrock’s astroloog Maannomade.

Weekhoroscoop van 12 tm 18 oktober

Een onrustige week staat ons te wachten. Want alhoewel de retrograde ons de komende weken niet in de koude kleren gaat zitten, stimuleert de nieuwe maan ons ook mentaal flink.

Bereid je voor, lees je in en pas je agenda aan als dat nodig is…

Maandag 12 oktober

Maan naar Maagd

Na de rustige week zonder heftige kosmische transities, maken we ons deze week weer klaar voor een hoop astrologische hoogtepunten…. Zeker geen easy week, maar we starten de week met een fijne maantransitie om onze sh*t op orde te krijgen.

De maan in Maagd helpt met het verwerken van alle prikkels die op ons af komen, door te kijken naar de praktische kant van deze prikkels en de emoties juist achter wegen te laten.

Luister ook: Bedrock Talks: een niet-zweverig verhaal over astrologie met modern astrologe Maannomade

Vooral wanneer de maan, met invloed op onze emoties, in een down to earth sterrenbeeld staat, zullen we het minst last krijgen van emotionele drama. Focus de komende dagen op observeren, reorganizen en prioriteiten stellen. Waar moet je de komende dagen of week nou echt werk van maken?

Dinsdag 13 oktober

Mercurius retrograde in Schorpioen – Retrograde in Schorpioen tot 27 oktober

De retrograde gaan we echt voelen! Alhoewel de transitie van Mercurius naar Schorpioen ons alvast voorbereid op wat komen gaat, valt het toch altijd wel rauw op je dak wanneer de retrograde echt in gaat. Zo’n retrograde is niet alleen optisch, maar brengt ook onze mind flink op hol.

Lesje retrogrades: Retrogrades, wat zijn het eigenlijk? Een astroloog legt uit (plus survivaltips)

De retrograde bereidt voor op de re-, zoals reflecteren en reorganiseren. Mercurius heeft invloed op onze gedachten en de manier waarop we communiceren, maar tijdens de retrograde is dit een kant waar we extra aandacht aan moeten besteden.

We willen onze gedachten uitpluizen, maar ook de waarheid naar boven halen in gesprekken die hebben gevoerd. Een moment waarbij meer twijfel gezaaid wordt, want wordt ons wel de waarheid verteld?

De donkere kant van Schorpioen maakt ons onzeker en zoekt overal wat achter. En tijdens de retrogradeperiode kan dat een stuk gevaarlijker zijn als de communicatie al niet vlekkeloos loopt. Vraag daarom eens extra na of wacht eens een paar uur langer voordat je reageert op een gevoelig appje dat binnengekomen is.

Woensdag 14 & donderdag 15 oktober

Maan naar Weegschaal

Twee dagen voor de nieuwe maan maken we ons klaar voor een nieuwe start. De maan verhuist alvast naar Weegschaal en blijft daar tot vrijdag. De Weegschalenmaan maakt ons bewust van het belang om balans te zoeken en niet de uiterste achter na te jagen.

Niet elke dag lange, vermoeiende dagen om vervolgens in het weekend in te kakken. Houd je stresslevels laag door niet alleen te focussen op de dingen die je vandaag moet, maar ook de dingen die goed voelen. Alhoewel Weegschaal de relaties met de personen om zich heen extreem belangrijk vindt, is het juist vlak voor de nieuwe maan belangrijk om ook de relatie met jezelf goed te houden.

Lees ook: Volle maan versus nieuwe maan: wat is het verschil?

Vlak voor de nieuwe maan wordt de maan op haar donkerst en neemt daarbij onze emoties ook naar een zwaardere fase. Voel aan wat er in je lichaam en mind speelt en zorg ervoor dat je je eigen grenzen bewaakt. Vooral met de maan in Weegschaal kan dat een stuk lastiger voelen….

Vrijdag 16 & zaterdag 17 oktober

Nieuwe maan in Weegschaal

Een nieuwe maan die ons mentaal flink gaat uitdagen! Alles staat in het teken van Weegschaal, want niet alleen staat de maan in Weegschaal, ook de zon! Twee mega grote kosmische krachten die ons meer in de Weegschalenvibe gaat brengen.

Weegschaal heeft een groot hart en geeft veel om de mensen die dicht bij staan, maar connect ook goed met de mensen die wat verder staan. Niet alleen ikke, maar vooral werken aan het wij gevoel en de saamhorigheid die samenwerken met zich mee brengt.

Ook interessant: Astro boost: alles wat je liever wél wilt weten over jouw sterrenbeeld

Tijdens de nieuwe maan ligt de focus op de omgang die wij hebben met de mensen om ons heen en hoe we deze extra kunnen verbeteren. Reflecteer tijdens de nieuwe maan op hoe de relaties die jij hebt, op dit moment in jouw leven passen. Welke relaties verdienen meer liefde en aandacht? Welke brengen jouw positive vibes en welke relaties zijn toe aan een goed gesprek?

En hoewel Weegschaal zich graag focust op bestaande relaties, is dit ook een fijn moment om stil te staan bij hoe jij jouw kring kan vergroten. Of zonder omweg: om lekker te gaan daten. Alhoewel onze dating experiences deze tijd wel op de proef worden gesteld, kan je met een beetje creativiteit zeker nog nieuwe mensen ontmoeten. GO FOR IT!

Later maan naar Schorpioen

Een paar uur na het hoogtepunt van de maan tijdens haar nieuwe maan fase, maken we een mentale shift naar sterrenbeeld Schorpioen die daar zal blijven tot zondag. Alhoewel de nieuwe maan al veel van ons vroeg, zal de transitie naar Schorpioen het nou niet echt makkelijker maken.

Ook leuk: Astro burn: alles wat je liever níét wilt weten over jouw sterrenbeeld

Schorpioen helpt ons emotioneel de indrukken te verwerken, maar doet dat natuurlijk wel op zijn eigen specifieke manier. Geen lang leve de lol en alles onder het tapijt schuiven, maar keihard de confrontatie aangaan met de problemen waar we tegen aan lopen. Niet makkelijk, maar juist door de Schorpioenenmaan krijgen we nieuwe inzichten na de nieuwe maan. Een krachtige energie om te groeien!

Zondag 18 oktober

Maan naar Boogschutter

Gelukkig sluiten we het weekend nog lekker af! Alhoewel de afgelopen dagen zeker niet makkelijk waren, komen we weer in een optimistische energieke vibe doordat de maan naar Boogschutter verhuist. Een echte dromer, avonturier die ongekend aan de slag gaat met zijn idealen.

Tijd om weer te leven en niet te blijven hangen in de vele gedachten die rond zijn gaan zwerven. Dit vurige sterrenbeeld brengt de pit weer in ons leven, maar gebruik zijn energie doelgericht want anders kan je best tegen jezelf aan gaan lopen…   Be patient, ga wat doen,  werk ideeën uit of spreek op veilige afstand af met de mensen die jou upliften. Geniet van deze fijne zondag!

Na de heftige week, staat ons nu emotioneel een rustigere week te wachten met als hoogtepunt; de zontransitie naar Schorpioen. Twijfelde je al aan je date? Dan kan de transitie naar Schorpioen ineens je speurneus en FBI pet in je omhoog brengen….

Meer astro vibes 

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
De niet-zweverige weekhoroscoop van 12 t/m 18 oktober: dit kan je verwachten
Sluiten