Maannomade
Maannomade Spirituality 11 mei 2020

Astro-agenda van 11 tot 17 mei: de week volgens de sterren

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de cosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet Bedrock’s astroloog Maannomade.

Maandag 11 mei & dinsdag 12 mei

Maan in Steenbok

Gelukkig verhuist de maan weer naar Steenbok, het is absoluut geen dromer maar juist een sterrenbeeld dat houdt van aanpakken. Tijd om je verantwoordelijkheden te nemen en je te storten in het werk dat nog voor je ligt.

Let wel op dat je je niet in laat meesleuren en gewoon op tijd naar huis gaat. Want wanneer de maan in Steenbok staat, verlies je makkelijker de werkelijkheid uit het oog terwijl je wel volop druk voelt…

Lees ook: Dit is waarom je je niet herkent in je sterrenbeeld

Mercurius in Tweelingen

Een hele fijne transitie voor extra anderhalfmeter gezelligheid! Wanneer communicatieplaneet Mercurius verhuist naar zo’n spontaan sterrenbeeld, betekent dat veel gezellige gesprekken. Tweelingen houdt van connecties maken, smalltalk en vooral veel kletsen.

Het wordt makkelijk schakelen tussen gesprekken en het liefst wil je alles van iedereen weten. Alle geheimen boven tafel. Deze nieuwsgierigheid kan je dus erg goed gebruiken om te gaan quarantinderen of om een nieuwe cursus op te pakken. Want naast invloed op communicatie, heeft Mercurius ook invloed op de manier waarop we denken en leren. Houd wel afstand van drama en roddelen, want wanneer Mercurius in Tweelingen staat, laat je je makkelijk meevoeren.

Woensdag 13 mei & donderdag 14 mei

Maan in Waterman

Na het optimisme van Boogschutter maakt de transitie naar Waterman ons revolutionairder. We zijn opzoek naar nieuwigheid, nieuwe invullingen voor problemen waar we tegen aan lopen of een totaal andere kijk op de wereld. Met de maan in Waterman worden we uitgedaagd om out of the box te denken, om verder te kijken dan de regels van de samenleving. Een goede dag voor vergaderingen, want tijdens een maan in Waterman staat iedereen meer open voor innoverende ideeën.

Vind je vast ook leuk: See it in the stars: dit zijn onze favoriete astrologie-apps

Venus retrograde in Tweelingen

Een retrograde die wellicht heftiger is dan de retrograde van Mercurius. De retrograde van Venus is vaak één die indruk achterlaat. De komende 6 weken wordt de energie van liefdesplaneet Venus verstoord en dit zullen we vooral intern merken door de twijfels en irritaties die op kunnen komen.

Zeker voor vaste relaties kan dit het moment zijn waarbij discussies vaker op gaan spelen. Zeker omdat deze retrograde in Tweelingen staat, een communicatief en flexibel sterrenbeeld. Door de verstoorde energie worden communicatie, flexibiliteit en de kracht van de relatie extra belangrijk. Zie het als een uitdaging om elkaar nog beter te leren kennen, the good, the bad and the ugly…

Mars in Vissen

Mars, planeet van oorlog en passie maakt zijn transitie naar een gevoelig sterrenbeeld. Als laatste sterrenbeeld van de cyclus verwerkt Vissen alle gebeurtenissen van de vorige sterrenbeelden. Hierdoor ervaren we meer emoties (want het is ook nog eens een waterteken) waardoor we letterlijk overspoeld kunnen worden.

Voor Mars betekent dat niet de meest optimale transitie. Want waar Mars hard en vurig is, is Vissen zacht en easy. En dat kalmeert dus je innerlijke vuren en maakt je bewuster van niet alleen jouw emoties, maar ook de emoties van mensen om je heen. Denk hierbij aan meer empathie!

Maar, voor het volgen van jouw pad kan deze transitie wel lastiger zijn. Want door de dromerige energie die Vissen met zich mee brengt, is het een stuk lastiger om helder je focus te houden. Volg hierbij je intuïtie en slaap er vooral een extra nachtje over.

Vrijdag 15 mei t/m zondag 17 mei

Maan in Vissen

Heel veel Vissenenergie de komende dagen! Want naast Mars komt ook de maan even gezelschap houden in Vissen. Door de emoties van Vissen voelt de maan zich wel thuis, waardoor onze emoties meer los komen. Hierdoor kunnen we meer gaan dromen, worden we intuïtiever maar voelen we ons ook overspoeld door alle indrukken die binnen komen. Doe het vooral rustig aan en neem een warme douche of een fijn bad.

De Maannomade werkt als wetenschapper én schrijft op Bedrock over moderne astrologie. Want, zegt ze, door de planeten kunnen we onszelf nog beter leren kennen. 

Meer astro vibes?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Astro-agenda van 11 tot 17 mei: de week volgens de sterren
Sluiten