Maannomade
Maannomade Spirituality 11 jan 2021

Dé niet-zweverige weekhoroscoop van 11 t/m 17 januari: dit kan je verwachten

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de cosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet Bedrock’s astroloog Maannomade.

Een week met een nieuwe maan die ervoor zorgt dat we eindelijk weten wat we nou echt willen met onze carrière, maar die ideeën komen niet aangewaaid. Bereid je dus voor op een nieuwe maan die je aan het werk gaat zetten…

Maandag 11 & dinsdag 12 januari

Maan naar Steenbok

We starten de week met de maan in een productief sterrenbeeld. De maan heeft invloed op ons onderbewustzijn en in Steenbok krijgen we een serieuze mindset. In Steenbok zorgt de maan ervoor dat we ons gaan richten op onze doelen en ons mentaal niet laten afleiden door emoties.

Door deze serieuze transitie voelen we meer druk van de projecten die we opstarten en weten we dat om onze doelen te bereiken we hard aan de slag moeten om de meters te maken. Zet dus de komende dagen doelen waar je aan wilt werken en gebruik de focus die deze maantransitie met zich meebrengt om niet te veel mee te gaan in de donkere gevoelens die opspelen.

Lees ook: Een astroloog vertelt: dít is de invloed van je sterrenbeeld op je mentale staat

Niet alleen speelt het sombere weer tegen, maar hebben we ook over twee dagen een nieuwe maan waardoor we de dagen voor de nieuwe maan somberder kunnen voelen dan normaal. De opgestelde doelen kunnen hierbij een goede afleiding zijn.

Woensdag 13 januari

Nieuwe maan in Steenbok en daarna maan naar Waterman

We starten de dag met een nieuwe maan in Steenbok en dit is een hoogtepunt waar we niet om heen kunnen. Niet alleen is de maan niet zichtbaar, ook voelen we ons plots weer opgeladen en vol energie na de sombere dagen… De nieuwe maan staat voor een nieuw fris begin en zorgt voor een scherpere focus op de doelen die we willen behalen. En met de nieuwe maan in Steenbok liggen de gestelde doelen rondom carrière en leiderschap.

In Steenbok zorgt de nieuwe maan voor inzichten over carrièrekeuzes die we moeten gaan maken en de verantwoordelijkheden die we moeten nemen. Want alhoewel we het wel graag willen, is het leven niet alleen lang leve de lol, uren op social media doorbrengen en verwachten dat de kansen komen aanwaaien.

Doelen bereiken

Steenbok laat ons namelijk zien dat we een stuk harder moeten gaan werken om de doelen te bereiken die we gesteld hebben. Een goed moment om nog extra na te denken over hoe je de komende tijd je carrière vorm gaat geven en wat je het komende jaar wilt gaan behalen.

Maak een stappenplan en wees genereus met de ambities die je hebt. Je kan alles bereiken als je jezelf maar inzet en niet bang bent om bepaalde dingen op te geven. Zoals de angsten die je hebt, want wat nou als het wél lukt?

Later op de dag verhuist de maan naar Waterman, een sterrenbeeld dat helpt met de verwerking van de indrukken die we hebben gekregen. Waterman is een echt luchtteken dat ons mentaal laat verwerken en ons met een rebelse blik laat kijken naar de plannen die we hebben gemaakt.

Steenbok speelt het liever veilig binnen de grenzen, maar Waterman laat ons zien dat we buiten de lijntjes moeten gaan kleuren omdat er meer wegen zijn om te bewandelen. Wees stoer, spreek jezelf uit en trek je niets aan voor de ‘wat als’ die in je hoofd afspeelt. En wil je echt optimaal gebruik maken van de Watermanenergie van de maan, dan is het een goed moment om met anderen af te spreken en nieuwe samenwerkingen aan te gaan.

Donderdag 14 januari

Uranus in Stier

Uranus is de planeet van onverwachte veranderingen en vrijheid, maar gelukkig ook een planeet die niet direct een persoonlijke invloed heeft, maar vooral op de samenleving. Afgelopen maanden stond Uranus in retrograde en zorgde het ervoor dat de laatste maanden vrij rustig verliepen, alhoewel we wel persoonlijk meer aan het nadenken werden gezet over onze financiën, materialisme en natuur.

Vanaf vandaag gaat Uranus direct naar Stier en moeten we ons weer opmaken voor plotse veranderingen. In Stier draaien deze veranderingen om de manier waarop we met onze financiën omgaan, de spullen die we kopen en de restricties die deze dingen brengen.

Uranus streeft naar vrijheid en laat ons op nieuwe manieren kijken dan we gewend zijn. Persoonlijk zal je hier niet direct veel van merken, maar de algemene uitwerking van Uranus zorgt wel voor een andere kijk op de betekenis van geld, spullen en natuur waarbij bijvoorbeeld meer aandacht komt voor duurzame fashion en minimalisme.

Vrijdag 15 januari

Maan naar Vissen

Met de maantransitie naar Vissen gaan we eindelijk weer gebruik maken van de emoties die we aan het begin van de week achterwegen hebben gelaten. Alhoewel de laatste dagen onze emoties niet prioriteit nummer 1 waren, zorgt dit laatste sterrenbeeld ervoor dat we onze emoties niet zullen vergeten.

Met de maan in Vissen checken we namelijk meer in bij onszelf en zijn we bewuster van onze gevoelens en dromen. Grote kans dat je sneller emotioneel bent of vooral erg moe voelt, want de maan in Vissen maakt ons duidelijk dat we niet alleen lichamelijk voor onszelf moeten zorgen, maar ook juist mentaal.

Een weekend waarin we meer behoefte hebben aan rust, maar ook aan spiritualiteit als helende factor. Besteed dus extra aandacht aan jouw behoeften, mindful wandelen en pak wat extra slaap.

More astro vibes 

 

Plasticvrij leven? Download onze 'How to be... Plastic Free Guide'

Schrijf je in voor de mailing en ontvang dé gids die je helpt duurzamer te leven

Reageer op artikel:
Dé niet-zweverige weekhoroscoop van 11 t/m 17 januari: dit kan je verwachten
Sluiten