WeekendTip: een kledingruil in The Hoxton en Fashion Talks in Amsterdam

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar horen volgens ons ook lekker eten, drinken én samenzijn bij. Daarom delen we de leukste what-to-do’s voor dit weekend mét een Bedrock-randje. Dit weekend: een kledingruil georganiseerd door United Wardrobe in The Hoxton én de eerste editie van Fashion Talks over het succesvolle naaicafé De Steek in De Hallen in Amsterdam.

Laat je dit weekend inspireren door duurzame mode!

Kledingruil in The Hoxton met United Wardrobe

Wat als je wél nieuwe kleding nodig hebt, maar geen nieuwe kleding wilt kopen? Dan is een tweedehands winkel een oplossing, maar je kunt ook je kleding ruilen!

United Wardrobe en The Hoxton hebben de handen ineengeslagen en organiseren a.s. zondag de Jolly Good Swap: een kledingruil waarbij de omzet naar het goede doel gaat.

Hoe dat werkt? Voor een kleine donatie van €3,- mag je meedoen. Breng je eigen kleding, schoenen en accessoires mee en ruil! United Wardrobe begint door zelf 150 items in te leggen.

De items die je meeneemt worden gecheckt en voor elk ruilbaar item ontvang je een muntje. Je items worden in de rekken gehangen en jij kunt een nieuw item scoren met jouw muntje. Kleding die aan het einde van het evenement over is, wordt aan het goede doel gedoneerd.

De kleine donatie gaat naar Good Neighbours Fund, een fonds dat zich inzet voor initiatieven in het postcodegebied van het lokale hotel.

Info voor het event

  • Datum: 15 december 2019
  • Tijd: 11:00 tot 19:00
  • Locatie: The Hoxton, Herengracht 255 (Amsterdam)
  • Meer info vind je op de website.

Fashion Talks van Het Ware Westen

Dat de mode-industrie de op één na vervuilendste industrie ter wereld is, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Ook Het Ware Westen weet dat, een platform om de duurzame mode-adressen van Amsterdam West bij elkaar te brengen (want dat zijn er nogal wat!). En om meer over die duurzame initiatieven te vertellen, organiseert het platform Fashion Talks.

Tijdens de eerste editie van het door Het Ware Westen georganiseerde Fashion Talks spreekt eigenaresse Nathalie de Koning van het naaicafé De Steek over haar bedrijf, waar door mode- en textielontwerpers workshops worden gegeven.

Ook deelt Nathalie Zoeteweij (eigenaar Fashionstore T.I.T.S.) de uitdagingen die zij als ondernemer tegenkwam toen ze besloot duurzaamheid de belangrijkste pijler van haar bedrijf te maken.

Daarnaast kun je tijdens het event bij de secondhand closetsale terecht voor de tofste items uit de kast van Amsterdamse influencers.

Info voor het event

  • Datum: 14 december 2019
  • Tijd: 11:00 tot 17:00
  • Locatie: Maker Market in De Hallen (Amsterdam-West)

Ook leuk in Amsterdam:

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
WeekendTip: een kledingruil in The Hoxton en Fashion Talks in Amsterdam
Sluiten