Rosa Bertram
Rosa Bertram News 17 aug 2018

WeekendTip: openluchtfilmfestival Pluk de Nacht mét een duurzame keuken

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar hoort volgens ons ook lekker eten, drinken én samenzijn bij. Daarom delen we de leukste, duurzaam what-to-do’s voor dit weekend mét een Bedrock-randje. Ga daarom dit weekend (of in de dagen erna langs bij het openluchtfilmfestival Pluk de Nacht!

Voor wie graag de rust opzoekt in de stad, geen genoeg kan krijgen van de zwoele zomeravonden of inmiddels wel genoeg heeft van alle festivals, is er het jaarlijks terugkerende Pluk de Nacht!

In een een strandstoel onder een dekentje 

Samen op een strandstoel aan het Amsterdamse IJ, met een dekentje knus over je heen getrokken om een bijzondere film kijken voor een levensgroot scherm. Dat is nog eens fijn. Elke jaar reist Pluk de Nacht naar Amsterdam en een afwisselende stad (Utrecht of Arnhem) en draait een aantal weken lang de meest interessante films en documentaires zodra de schemering valt.

De films en documentaires die er worden uitgezonden zijn éxtra bijzonder, want die werden niet opgepikt door de reguliere bioscopen. Het hele jaar door is de organisatie zorgvuldig bezig met het selecteren van de beste (internationale) films. Elke avond zie je er één grote film en één speelfilm.

Explained op Netflix: uiteenlopende korte docu’s van 20 minuten

In Amsterdam en Utrecht

Dit jaar vind je Pluk de Nacht in Amsterdam en Utrecht. In Utrecht vond je begin deze maand de buitenbioscoop vijf dagen lang. En in Amsterdam begon deze week de vijftiende editie op het Stenen Hoofd aan het IJ en duurt van 15 tot 25 augustus 2018.

Smullen van duurzame vis

Tijdens (of liever ervoor) het romantisch koekeloeren naar een film, eet je ook lekker én duurzaam. Zo serveert Pescado y papas heerlijke verse, duurzame vis, groentesoep en boquerones (met hommade Salsa tartara). De vrienden Dominique Corver, Teun Duinhoven en Suzanne van der Pol van het culinaire bedrijf gingen opzoek naar hun favoriete, duurzame vis: de spiering. Dat is waar ze de heerlijke boquerones fritos van maken. Een typisch Spaans gerecht.

Reserveer je strandstoel

Kan je niet wachten om in je luie stoel één van de films te kijken? Reserveer dan een strandstoel van tevoren online. Ben je te laat of neem je genoegen met het grasveld van het Stenen Hoofd, dan kan je alsnog zelf je eigen kleedje meenemen. Als je fan bent van Pluk de Nacht, kan je het initiatief steunen door drankjes te kopen aan de bar, een ligstoel te reserveren of door te doneren in de donatiebox. 

Ps. Zelfs met keiharde regen gaan de films door! En ook met de kinderen is er rekening gehouden: op zondag 19 augustus is er een speciale Pluk de Nacht MINI voor de kleintjes.

Pluk de Nacht van 15 t/m 25 augustus in Amsterdam, rond 21.00.
Het Stenen Hoofd
Westerdoksdijk 705-C
1013 BX, Amsterdam

Meer lezen over events met een Bedrock randje?

Wil je op de hoogte blijven van onze beste artikelen over MIND, BODY en BETTER WORLD? Schrijf je in voor de Bedrock Weekly!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
WeekendTip: openluchtfilmfestival Pluk de Nacht mét een duurzame keuken
Sluiten