Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Betere wereld 5 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

WeekendTip x3: kledingruil, fashion talks en vintage shoppen óf de plastic soup-tentoonstelling

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar horen volgens ons ook lekker eten, drinken én samen zijn bij. Daarom delen we de leukste duurzame what-to-do’s voor dit weekend mét een Bedrock-randje. Onze weekendtip is deze week drieledig: een kledingruil, een vintagemarkt met interessante talks én een expositie.

Ligt duurzaamheid bij jou hoog in het vaandel en heb je dit weekend nog geen plannen? Ga dan zeker eens langs te gaan bij één van deze evenementen.

CHANGEZ: de hipste kledingruil van het land

Wie van kleding, duurzaamheid en een hip evenement houdt, is dit weekend in Rotterdam aan het juiste adres. Daar vindt namelijk CHANGEZ plaats, een kleding- en sneakerruil in een het oude Tropicana zwembad (BlueCity).

Kleding met elkaar wisselen is een mooie manier om de impact van de mode-industrie op het milieu te verkleinen. We komen van onze miskopen af én we maken er anderen blij mee. Dit kan dus allemaal morgen in BlueCity in Rotterdam. Zowel mannen als vrouwen zijn welkom met hun kleding. Zijn er overblijvende kledingstukken? Dan gaan ze naar aan het einde van de dag naar een goed doel.

Heb je een leuk kledingstuk dat je wil ruilen, maar is het ietwat beschadigd? De naaister ter plaatse repareert het met plezier voor je. Hoe leuk?

Onder het genot van een hapje, drankje en muziek scoor je zo de leukste stuks. Daarnaast komen er 2 duurzame mode-ontwerpers uit Rotterdam spreken over hoe jij als consument duurzame kledingkeuzes kan maken. Daar kan je vast veel van opsteken, dat beloven we je!

Het evenement vindt plaats op zaterdag 6 april van 12u tot 16u. Tickets (€7) zijn te verkrijgen via de website van BlueCity. Veel plezier!

Dit vind je misschien ook interessant: De docu ‘The Positive Chain of Change’ laat zien hoe we de kledingindustrie kunnen veranderen

Kom oog in oog te staan met de plastic soep in het Tropenmuseum

De plastic soep problematiek gaat ons al langer aan. Volgens het Wereld Natuur Fonds komt er jaarlijks meer dan 5 miljoen ton plastic afval terecht in de zee. Dat is gigantisch veel! Toch is het soms moeilijk om ons een voorstelling te maken bij dit getal.

Het kan in dat geval helpen om een bezoekje te brengen aan het Tropenmuseum in Amsterdam. Daar staat ‘s werelds eerste Oceanic Plasticarium, een initiatief van waterflesmerk Dopper, waarin letterlijk een deel van de plastic soep naar Nederland werd gehaald.

De tentoonstelling zorgt ervoor dat bezoekers oog in oog komen te staan met met het zwaar vervuilde water. De organisatie hoopt zo om de ernstige problematiek zichtbaarder te maken. Daarnaast kan je natuurlijk ook genieten van de vaste collectie in het Tropenmuseum.

De tentoonstelling in het Tropenmuseum loopt nog tot en met 15 april. 

Dit vind je misschien ook interessant: Heb jij de documentaire ‘Plastic Planet’ al gezien?

Volg een fashion panel gesprek bij KLOFFIE in Amsterdam

Over KLOFFIE schreven we eerder al. Dit toffe initiatief promoot slow fashion door een grootschalige vintagebeurs te organiseren in de Amsterdamse Hallen.

Op deze indoor markt zal je kunnen struinen tussen 500 m² aan tweedehandskleding en slow fashion labels. Daarnaast zullen ook stukken geveild worden en maak je met je toegangsticket kans op een designer piece.

Nieuw dit jaar is dat er fashion panel gesprekken zullen plaatsvinden met professionals uit de modewereld en leiders op vlak van ethische mode. Het thema zal ‘Slow Fashion Instead Of Fast Fashion’ zijn. Wedden dat je vol nieuwe inzichten naar huis gaat?

KLOFFIE vindt plaats op zaterdag 6 april van 12u tot 18u in de Hallen Studio’s. Tickets aan de deur kosten  €7,50. 

Meer over duurzame kleding?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
WeekendTip x3: kledingruil, fashion talks en vintage shoppen óf de plastic soup-tentoonstelling
Sluiten