WeekendTip: Mama Cash Feminist Festival in het Stedelijk

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar horen volgens ons ook lekker eten, drinken én samenzijn bij. Daarom delen we de leukste what-to-do’s voor dit weekend mét een Bedrock-randje. Dit keer: het Mama Cash Feminist Festival in het Stedelijk museum in Amsterdam. 

Het festival wordt zondag 8 maart georganiseerd en dat is geen toeval, het is dan namelijk Internationale Vrouwendag! En dat moet natuurlijk gevierd worden.

Internationale Vrouwendag x Stedelijk museum

Het is niet de eerste eerste keer dat het Stedelijk museum en Mama Cash – een internationaal fonds dat feministisch activisme financiert – de handen ineen slaan. Voorgaande jaren organiseerde de 2 ook al succesvolle edities van het Mama Cash Feminist Festival, en dit jaar kan jij daar weer bij zijn! Wat kan je verwachten?

Verwacht vanaf 11.00u op zondag 8 maart in het Stedelijk in Amsterdam verschillende workshops, rondleidingen, talks van kunstenaars, voornamelijk met vrouwelijke kunstenaars en activisten in de hoofdrol. Hoe tof?

Lees ook: Waarom de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen hard nodig is

Zo kan je het werk van de Nederlandse fotograaf Bertien van Manen bewonderen, wiens werk nu in het Stedelijk hangt, maar is ook Quantified te zien, een dansvoorstelling van Sarada Sarita, hét boegbeeld van de Nederlandse New Way Vogue.

Live kunst en doe zelf mee

Niet alleen bekijk je deze zondag de al bestaande kunst, maar wordt er ook live kunst gemaakt! Geen klein schildersezeltje, maar Shilov Shib Suleman, oprichter van The Fearless Collective, die een heuse muurschildering maakt. Met haar feministisch collectief van kunstenaars en activisten werkt ze in Zuid-Azië.

Dat doen ze door wereldwijd muurschilderingen te maken in openbare ruimtes. Recentelijk nog maakte het collectief een muurschuldering in Delhi, India.

Een muurschildering is natuurlijk niet 1, 2, 3 af dus begint Suleman zaterdag er al mee. En zondag, tijdens het festival, kan jij mee schilderen. Hoe bijzonder is dat?

Wie ook zin heeft in een feestje kan de avond ervoor in bij Radio Radio in Amsterdamse Westerpark terecht waar Mama Cash alvast een feestje organiseert, met uiteraard een all female line-up.

See you there!

Praktische informatie

Wat: Mama Cash Feminist Festival
Datum: zondag 8 maart 2020
Tijd: 11.00u – 18.00u  
Waar: Stedelijk Museum Amsterdam, Museumplein 10, 1071 DJ Amsterdam
Tickets: koop je hier.

Meer feminisme?

Plasticvrij leven? Download onze 'How to be... Plastic Free Guide'

Schrijf je in voor de mailing en ontvang dé gids die je helpt duurzamer te leven

Reageer op artikel:
WeekendTip: Mama Cash Feminist Festival in het Stedelijk
Sluiten