Weekendtip: het Forest Filmfestival in het Amsterdamse bos & een feministische expo in Rotterdam

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar horen volgens ons ook lekker eten, drinken én samenzijn bij. Daarom delen we de leukste what-to-do’s voor dit weekend mét een Bedrock-randje.

Nog geen plannen dit weekend? Mooi! Bezoek dat het Forest Filmfestival en deze té toffe expositie in Rotterdam.

Forest Filmfestival in het Amsterdamse bos

In het Amsterdamse Bostheater vind je dit weekend (op 6 en 7 september) het Forest Filmfestival. Twee van onze favoriete films worden er gratis afgespeeld, middenin het bos! Vrijdag kan je de bekende film Into The Wild zien. De film speelt af in natuur van Alaska en gaat over student Chris die zijn geluk ver weg van de materiële wereld wil zoeken.

Zaterdag draait Captain Fantastic. De film gaat over hoe een vader zijn 6 (!) kinderen opvoedt in de bossen van de Pacific Northwest.

Bekijk de films onder de sterrenhemel of reserveer een strandstoel van te voren. Honger? Reseveer dan ook een picknickmand vol lekkers!

6 en 7 september vanaf 19.00u, het Amsterdamse Bostheater. Meer info vind je hier!

Lees ook: Must see: deze man verbrandde z’n paspoort en ging á la Into the Wild de natuur in

GIRLPOWER expo in Rotterdam

In Rotterdam vind je dit weekend de expositie GIRLPOWER over Rotterdamse sportvrouwen. Er valt namelijk heel wat te vieren: vrouwen maken steeds meer een gezicht in de sportwereld. Sinds het jaar 2000 wordt meer dan de helft (!) van alle sportmedailles gewonnen door vrouwen! Tijd om deze heldinnen eens op een voetstuk te plaatsen.

Verwacht zwem­ster Rie Mastenbroek tot kickbokser Amira Tahri en van hockeyster Fatima Moreira de Melo tot wielrenster Leontien van Moorsel; ze komen allemaal voorbij. Je komt er verhalen tegen over de sportverhalen van vroeger en die van nu.

Nóg een achterliggende gedachte achter de expo is dat Rotterdamse jongeren te weinig sporten. Dus wil Museum Rotterdam jongeren introduceren met sport op een andere manier!

Wij zijn in elk geval fan!

GIRLPOWER is te zien vanaf zaterdag 7 september 2019 t/m 8 maart 2020 in Museum Rotterdam en kost €9 voor een volwassene. 

Meer lezen over krachtige vrouwen?

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Weekendtip: het Forest Filmfestival in het Amsterdamse bos & een feministische expo in Rotterdam
Sluiten