Emma Bering
Emma Bering Better World 10 aug 2018

WeekendTip: duurzaam feesten in de Zomertuin van Bret

Een festival meepakken in het weekend is iets wat wij maar al te graag doen. Nog leuker als deze ook een beetje duurzaam is. Vind jij dat ook? Wip dan komend weekend (of het weekend daarna) langs bij de Zomertuin van Bret! Nederland wordt de afgelopen jaren overspoeld met festivals. En daar hebben wij natuurlijk niets op tegen, maar echt duurzaam zijn ze meestal niet. Behalve dan deze zero-waste festivals die wel heel goed hun best doen. Deze ontwikkeling begin je steeds vaker te zien.

Zo ook bij de Zomertuin van Bret naast Sloterdijk Station in Amsterdam, waar een aantal lokale ondernemers hun krachten hebben gebundeld om een plek te creëren die zo min mogelijk invloed heeft op het milieu. Op 11, 12, 18 en 19 augustus vindt kunnen muziekliefhebbers bewust dansen, drinken en dromen bij de Zomertuin van Bret.

Glastonbury festival gaat het zonder plastic doen

Bijdragen aan een circulaire economie

Deze plek houdt zich bezig met duurzaamheid waar mogelijk met het creëren een circulaire economie. Zo is het podium waar de artiesten op spelen gemaakt van gerecyclede materialen en ook de hele bar is gerecycled. Daarnaast werken ze met statiegeld glazen die de bezoekers zelf kunnen omspoelen voordat ze een nieuw biertje komen halen. Gebruikte borden en bestek worden bovendien weer na afloop ingezameld om te recyclen.

Ook geen gedoe meer met plastic muntjes die je eerst moet kopen voordat je iets kan halen. Je betaalt namelijk gewoon per pin bij de bar. Wel zo makkelijk!

zomertuin van bret

Duurzaam genieten

De artiesten worden niet overgevlogen, maar komen gewoon grotendeels uit het eigen land wat stukken beter voor het milieu is. Daarnaast kan je de hele dag door water drinken. Dit is gewoon kraanwater en geen mineraalwater. En dat kan in Nederland prima, kraanwater is bijna net zo goed. Eten doe je bij tentjes van lokale biologische ondernemers.

Daarnaast worden de bezoeker bewust gemaakt van duurzaamheid. De lokale inspirerende initiatieven laten zien dat je met een relatief kleine actie al een grote, positieve verandering teweeg kan brengen.

Ook leuk: je kan dansen naast de eerste lokale biologische stadswijngaard. Dit najaar wordt deze voor het eerst geoogst. In de gaten houden dus!

Listen up! Dit is waarom je oordoppen zou moeten dragen naar een festival

De line-up

De artiesten zijn dus grotendeels uit eigen land. Onder de artiesten Dekmantel Soundsystem, Eefje de Visser, Gallowstreet Tom Trago en Young Marco zijn aanwezig. Check de site van de Zomertuin van Bret voor de volledige line-up per dag.

Meer lezen over duurzame evenementen?

Wil je op de hoogte blijven van alle Weekend Tips? Meld je dan aan voor Bedrock Weekly.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
WeekendTip: duurzaam feesten in de Zomertuin van Bret
Sluiten