Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Better World 22 jun 2018

Weekendtip: WeMakeThe.City is het innovatieve festival dat steden beter maakt

Wij houden ervan om geïnspireerd te worden met fijne tips om (nog) bewuster, duurzamer en leuker te leven. En daarom moet je dit weekend in Amsterdam zijn voor WeMakeThe.City, een internationaal en innovatief stadsfestival. Vier dagen lang (van 20 tot en met 24 juni) is er van alles in de hele stad te doen en kan je op het gebied van kunst, cultuur, mode, duurzaamheid en voedsel allerlei leuke dingen zien, leren en meemaken. En omdat we niets liever doen dan het leven vieren en de wereld een stukje beter maken, vinden we dat je dit moest weten.

Amsterdam

Dat wat de stad beter maakt

Tijdens WeMakeThe.City vieren we al het moois dat de stad beter maakt. Door heel Amsterdam vinden allerlei activiteiten plaats waar je blij van wordt. En als we iets graag willen, is dat het wel. Zo kan je onder andere allerlei interessante exposities bijwonen die je meer leren over de stad, kom je meer te weten over de talloze, duurzame initiatieven die de stad rijk is, bewonder je de mooiste lokaal geproduceerde en ontworpen producten bij The Maker Market en pluk je je eigen boeket in de kleurrijke bloementuin Lokale Bloemetjes (want zo simpel kan geluk zijn).

Op grote hoogte

Kan je geen genoeg krijgen van verre uitzichten? Op de groene daken van QO Greenhouse, ZOKU, Hopp en De DAKKAS kan je je hart ophalen. Ook kan je vrijdag dansen bij het hoogste festival van de stad – ROEF. Bij het rooftopfestival kan je je eigen eten oogsten, genieten van fingerlicking vega food, regenbiertjes drinken in je regenjas en dansen op heerlijke beats.

All female line-up

En omdat we geen genoeg kunnen krijgen van vrouwen met een goede dosis power, doet ook het openingsprogramma ons erg goed. Op het podium staan alleen maar vrouwen. De all female line-up – bestaande uit onder andere Kate Raworth (auteur ‘Doughnut Economics’, London), Toni Griffin (architect Just City, New York) en Francesca Bria (Chief Technology Officer, Barcelona) – voorspelt de urban agenda van de toekomst.

Dit vind je misschien ook interessant: She’s Beautiful When She’s Angry: een docu over de vrouwen die ons leven veranderden

Niet vies van een beetje cultuur snuiven en nieuwe dingen leren? Check de website van WeMakeThe.City om te kijken wat er in de stad allemaal nog meer te doen is.

Meer duurzame initiatieven?

De beste verhalen in je inbox ontvangen? Meld je aan voor de Bedrock Weekly!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Weekendtip: WeMakeThe.City is het innovatieve festival dat steden beter maakt
Sluiten