Maannomade
Maannomade Spirituality 28 sep 2019

Maak je klaar voor het Weegschaalseizoen, Bedrock’s astroloog vertelt

Met de shift van de zon naar een nieuw sterrenbeeld, start ook een nieuw seizoen voor de komende 4 weken. Tijdens zo’n seizoen ervaren we allemaal meer de trekjes en gevoelens van het sterrenbeeld waar de zon haar energie op straalt. Weegschaal is zo’n typische aardige, altijd vriendelijke maar eerlijke collega. Zo één waar iedereen mee wegloopt, maar ook een die zich door elke tegenslag weet te werken. Die energie kunnen we natuurlijk altijd gebruiken.

Bedrock’s astrologe de MaanNomade legt uit wat we de komende maand kunnen verwachten van de ze energie!

Stel het keuzes maken nog maar even uit

Afgelopen maand stond de zon in Kreeft waardoor het Kreeftenseizoen ons emotioneel belastte maar ook een drang had naar meer structuur en orde. Kreeft kan serieus zijn, maar ook emoties kunnen door de sterke connectie van Kreeft met maan veel harder binnen komen. Gelukkig wordt Weegschaal beheerst door het element Lucht en dat betekent dat we de komende maand ook een stuk luchtiger zullen omgaan met onze emoties.

De shift van zon naar Weegschaal valt ook samen met de start van de astronomische herfst. De naam zegt het al, Weegschaal is all about the balance. Aan deze kalmere mindset gaan we de komende maand werken met de start van het Weegschaalseizoen, wellicht onder het genot van de topper Pumpkin Spice latte.

Lees ook: Zo pas je astrologie toe in je dagelijks leven (volgens een moderne astroloog)

Tenminste, als je een keuze kan maken uit menu’s, want het maken van keuzes en beslissingen kan je deze maand beter uitstellen. Weegschaal ziet overal de voor- en nadelen van in waardoor het daadwerkelijk kiezen een stuk lastiger kan zijn..

Time to chill out

Maar na een drukke zomerperiode (met vooral een fijne nazomer), helpt Weegschaal ons herinneren dat het ook tijd is om rustiger aan te doen. Zeker met de herfstige stormen, benadrukt Weegschaal graag dat blijven vechten tegen dingen waar je zelf geen invloed op hebt, onnodig is.

Onderga de stormen, wacht deze af of trotseer deze en probeer stiekem te genieten van het geweld. Een peaceful mindset is álles. Tijd om het rustiger aan te doen en om met de flow mee te gaan. En datzelfde geldt voor manier waarop we met discussies om gaan.

Ook leuk: Astrologie in een modern jasje: een korte uitleg van Bedrock’s astroloog

De focus ligt op het onderhouden en versterken van relaties. Probeer je te focussen op beide standpunten, de voor- en nadelen en hoe jullie er samen uitkomen. Maar, ondanks dat jouw eigen discussies rustiger kunnen verlopen, geniet Weegschaal juist extra van drama van anderen. En ach, don’t we all?

De connectie met venus

Thanks to the sterke connectie met Venus wordt dit niet voor niks ‘cuffing season’ genoemd. Weegschaal is een flirt, houdt gesprekken luchtig en connect altijd met iedereen. Weegschaal houdt van mensen maar dus ook van relaties, waag een dansje, ga op date of plan wat me-time in met je geliefden om weer dichter tot elkaar te komen. Er valt nog zoveel te ontdekken…

De Maannomade werkt als wetenschapper én schrijft op Bedrock over moderne astrologie. Want, zegt ze, door de planeten kunnen we onszelf nog beter leren kennen. 

Meer astrologie?

Reageer op artikel:
Maak je klaar voor het Weegschaalseizoen, Bedrock’s astroloog vertelt
Sluiten