Wauw! Een mooi initiatief dat mensen bij elkaar brengt

We leven in een individualistisch tijdperk waarin iedereen alleen maar tijd en oog voor zichzelf lijkt te hebben. Gelukkig zijn er ook initiatieven die mensen juist bij elkaar proberen te brengen. Street Messenger – een initiatief van de Vodafone foundation – is er zo een. In een video laten ze zien hoe één sms'je mensen kan helpen.

Wat is het

Street Messenger is een Whatsapp- en SMS-dienst die hulporganisaties in contact brengt met mensen die het echt nodig hebben: daklozen. In het filmpje zien we zogenaamde ‘nieuwe daklozen’, mensen die recent dakloos zijn geworden na een scheiding, ontslag of slechte investering. Dit worden er steeds meer; volgens het CBS is het aantal daklozen sinds 2009 met maar liefst 74% toegenomen.

Zoals je in het filmpje kunt zien, biedt het netwerkt hulporganisaties de mogelijkheid om via een app-je of sms’je informatie te delen. Hierin staan praktische tips (zoals openingstijden van de opvang en adresjes waar ze langs kunnen voor nieuwe kleding), maar ook berichtjes van wildvreemde mensen, die de daklozen een hart onder de riem willen steken. En daar worden niet alleen zij, maar ook wij blij van.

Een warme kerstgroet

Bij Bedrock vinden we Street Messenger een mooi initiatief, omdat het mensen bij elkaar brengt. Iedereen verdiend het om aandacht te krijgen, gehoord te worden en liefde te ontvangen. Zelfs één sms’je kan al een verschil maken. Het kan dakloze mensen de kracht geven om hun leven weer op de rit te krijgen.

Wil jij het verschil maken voor daklozen in deze kerstperiode? Stuur een berichtje naar 06 25 12 2016 en het Leger des Heils zal jouw kerstboodschap onder daklozen verspreiden.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Wauw! Een mooi initiatief dat mensen bij elkaar brengt
Sluiten