Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Better World 12 okt 2019

Eye-opening: de Netflix-docu Waterschool kaart het belang van milieu-educatie aan

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: Waterschool, een documentaire over hoe milieu-educatie het leven van 6 jonge vrouwen heeft veranderd.

De klimaatverandering is hot topic. Mensen gaan massaal de straten op, velen passen hun dieet aan (en dit is waarom) en sommige vrouwen kiezen zelfs voor een kinderloos bestaan. Maar sta jij ook weleens stil bij het belang van milieu-onderwijs voor toekomstige generaties?

Swarovski Waterschool: hoe omgaan met de waterproblematiek?

De documentaire biedt een diepgaande blik op de Swarovski Waterschool. Dit onderwijssysteem opereert wereldwijd met als doel om jonge mensen op te leiden over waterbehoud. Het schoolprogramma focust op thema’s als veilig drinkwater, de rol van water voor de gezondheid en het verbeteren van sanitaire voorzieningen in lokale gemeenschappen.

Must read: Leren van de Zweden: wat Zweden ons leert over omgang met de natuur (en onze kinderen)

Daarmee kaart de documentaire een probleem van wereldwijd belang aan. Recent schreef Het Parool nog dat een kwart van de bevolking in landen woont waar waterschaarste dreigt. Er zit dus een ernstige watercrisis aan te komen (onder meer door de klimaatverandering). Jonge mensen die de nodige milieu-educatie rond waterbehoud verlenen, is om die reden keihard nodig.

Geen ver-van-mijn-bedshow

De documentaire volgt 6 vrouwen die ieder op een andere plaats in de wereld het Waterschool-onderwijs volgen. Buiten dat die vrouwen allemaal dichtbij een grote rivier wonen, verschillen hun levens erg van elkaar.

Toch tonen ze aan dat het belang van onderwijs en waterbehoud voor ieder van hen onmiskenbaar belangrijk is. Daarmee geeft de docu de boodschap dat waterbehoud iedereen ter wereld aangaat en dus geen ver-van-mijn-bedshow is.

Trailer WATERSCHOOL 2018 Netflix HD

Six girls living along the Amazon, Nile, Mississippi, Danube, Ganges, and Yangtze rivers learn about water and sustainability and use their newfound education to protect their communities and homes. Director: Tiffanie Hsu

Als je benieuwd bent naar de impact van milieu-educatie van Waterschool dan schept deze Netflix-docu een goed beeld.

Meer docu’s op Netflix

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Eye-opening: de Netflix-docu Waterschool kaart het belang van milieu-educatie aan
Sluiten