Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Body 18 dec 2016

Wat wij kunnen leren van de gezonde keuzes van topchef Donal Skehan

Wil je wel gezond eten, maar vind je het moeilijk de tijd te vinden om in de keuken te staan? Je bent niet de enige. Ook Donal Skehan, de Ierse schrijver van het recent verschenen kookboek VERS!, heeft hier regelmatig last van. Wij spraken met Donal over zijn liefde voor koken en gezond eten. Door goede keuzes te maken heeft hij de perfecte balans gevonden tussen lekker en gezond. En ook jij kunt deze keuzes maken.

Een nieuwe start

Heb je het altijd maar druk met werk, en heb je amper tijd voor vrienden en familie? Dan is het de hoogste tijd om hier verandering in te brengen. Kies ervoor om goed voor jezelf te zorgen en jezelf op de eerste plek te zetten. Donal vergelijkt het met een veiligheidsdemonstratie in een vliegtuig: de zuurstofmaskers die in noodsituaties naar beneden komen, moet je altijd eerst bij jezelf opzetten voor je anderen kunt helpen. En zo werkt het ook in het leven. Als je niet goed voor jezelf zorgt, is het onmogelijk om anderen te kunnen helpen.

Vergeet niet Bedrock’s Facebook-pagina te liken, zodat je nooit meer iets mist.

[source id=”attachment_23532″ align=”center”][/source]

Gebalanceerd eten

Iedereen heeft een andere definitie voor gezond eten. De versie van Donal? Gebalanceerd eten. Het is als een oud Engels gezegde ‘you can have your cake and eat it too’. Hiermee maakt Donal duidelijk dat je van twee bepaalde dingen niet allebei kunt hebben. Je kunt niet de cake opeten, én gezond bezig zijn. Dus geniet af en toe van wat lekkers, maar maak ook de keuze om daarna weer gezonde dingen te eten. Het gaat erom dat je nadenkt over wat je eet; er mindful mee bezig bent.

Op de hoogte blijven van Bedrock-nieuws? Schrijf je in voor onze Bedrock-sparks!

Standaard recept

Heb je weinig tijd om een gezonde maaltijd op tafel te toveren, maar wil je wel gezond eten? Dan is het makkelijk om altijd één standaard recept achter de hand te houden. Het recept wat Donal naar eigen zeggen veel te vaak maakt, is een recept uit het midden oosten: eieren met harissa. Fruit wat uien, voeg tomaten uit blik toe, wat kikkererwten en een grote hand kruiden, zoals koriander. Maak kuiltjes in de saus en breek er steeds een ei in. Serveer er wat brood bij, en voilà: een heerlijke, gezonde maaltijd.

VERS! is te koop bij diverse boekenwinkels en kookwinkels.

Meer lezen?

Allemaal de keuken in: bekende bakwonder Anna Olson ziet bakken als een vorm van meditatie.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Wat wij kunnen leren van de gezonde keuzes van topchef Donal Skehan
Sluiten