Kiara Louis
Kiara Louis Love 16 feb 2018

Wat we kunnen leren van liefdeslessen vanuit de hele wereld

Liefde gaat verder dan de taal die je spreekt. Er zijn zó veel mooie liefdeslessen te vinden uit alle windstreken. Fijn misschien, om even een ander perspectief te horen dan onze Hollandse nuchterheid.

Uit Rusland – Geef het juiste aantal bloemen

Wat de één wel gelooft, vindt de ander complete onzin. Toch is bijgeloof de standaard in sommige landen. Zo ook in het grootste land ter wereld. Hierbij draait het vooral om de juiste samenstelling van je liefdesboeket. In Rusland geef je namelijk een even aantal bloemen bij een begrafenis. Logisch dus, dat je datzelfde niet moet doen bij de (potentiële) liefde van je leven. Met een ongelijk aantal bloemen toon je respect en bewondering voor iemand.

Uit China – Het leeftijdsverschil moet kloppen

Niet alleen de Russen hebben bijgeloof met cijfers, maar ook in China hechten ze hier waarde aan. Op het gebied van leeftijdsverschil dan. Dat verschil mag op zich groot of klein zijn, maar essentieel is het exacte aantal. Want wat je ook doet: zorg ervoor dat je nooit 3 of 6 jaar leeftijdsverschil hebt met je partner. Dat brengt ongeluk. Leuk om je mislukte liefdes eens langs deze meetlat te leggen?

Uit Afrika – Let op als een naakt persoon z’n shirt geeft

Oftewel: als iemand niet van zichzelf houdt, kan deze persoon geen liefde geven. Deze Afrikaanse wijsheid is vooral bekend, omdat schrijver Maya Angelou het vaak citeerde. Het is dé metafoor voor liefde geven en ontvangen. Angelou legt uit dat ze iemand niet vertrouwt als ze nog niet van zichzelf houden. Hoe kan je schenken vanuit een leeg glas? Een mooi gezegde, met zeker een mogelijke kern van waarheid in zich.

Uit India – In de liefde zijn koning en bedelaar gelijk

Waar de liefdesspreuken uit China en Rusland zich focussen op verschillen in leeftijd, ligt in India de focus op gelijkheid. Volgens dit gezegde overstijgt de liefde namelijk alles. Je kan niet kiezen op wie je verliefd wordt. Een interessante wijsheid. Vooral wanneer je stiekem een oogje hebt op een knappe prins of een minister. Niet geschoten is altijd mis, toch? In de liefde is namelijk iedereen gelijk. Volgens dit gezegde, weliswaar.

Uit Frankrijk – Niks is onmogelijk voor een vastberaden hart

Naast dat de Fransen en Françaises heerlijke croissants en baguettes kunnen bakken, hebben ze ook prachtige gezegdes over de liefde. Kan ook niet anders, als je hoofdstad de stad van de liefde wordt genoemd. Dit gezegde geeft aan dat alles mogelijk is, wanneer je het écht wil. In het geval van hartstochtelijke vastberadenheid, zijn er geen grenzen. En zo is het maar net.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Wat we kunnen leren van liefdeslessen vanuit de hele wereld
Sluiten