Ilse Beekhof
Ilse Beekhof Mind 24 apr 2016

Waarom zestien uur vliegen als je ook zestien minuten kunt fietsen om tot jezelf te komen?

Vrijdag opende The Conscious Club haar deuren in Amsterdam: dit is het eerste openbare klimaatneutrale grachtenpand. Een plek om samen te komen voor een lesje meditatie of thaiboksen, een bak havermout of bananenbrood, maar ook voor een lezing over duurzaam bouwen. BEDROCK sprak met eigenaren Elizabeth en Charon.

The Conscious Club. Wat doen we daar?

“Opladen. De tijd nemen voor jezelf. Op een manier die bij je past. Voor de een is dat even met de ogen dicht tijdens een meditatieles, de ander gaat los met thaiboksen. Voor weer een ander is het misschien genoeg om gewoon een tijdje in ons pand door te brengen.”

Online tweedehands kleding kopen? Zo koop je de beste vintage items

Inspiratie opslurpen?

“The Conscious Club is een interactieve showcase. Alles wat wij met dit pand hebben gedaan, delen we met je. Niet alleen tijdens de lessen of lezingen. Door het hele gebouw kom je in aanraking met onze duurzame keuzes. Dan vertellen we je bijvoorbeeld over onze zonneboiler. Je ontdekt wat zo’n aanpassing jou persoonlijk oplevert, maar ook wat we er met z’n allen aan hebben.”

Een soort DIY voor klimaatneutraal bouwen.

“Ja. We laten je innovatieve duurzame oplossingen zien, maar tonen je ook de mogelijkheden van hergebruik. Zo zijn onze tafels gemaakt van driehonderd jaar oude vloerdelen uit de Westertoren.”

Tof! Dit kleding- en schoenenmerk komt met leer gemaakt van planten

Jullie weten waar alles vandaan komt?

“En van wie. We kennen onze makers en willen zakendoen zonder tien boeven ertussenin.”

Van kleed tot koffie. Alles is a-okay?

“Onze koffie komt van een lokaal bioboertje uit Chiang Mai, Thailand. Een tip van onze partner en importeur This Side Up! Nu is Thailand niet echt een koffieland, maar deze boer verbouwt eersteklas bonen. En wij zijn de eersten in Nederland die deze koffie schenken. Daarvoor werken we samen met Lot Sixty One Coffee Roasters. De bonen branden ze dus hier om de hoek.”

Naast de koffie vindt ook The Conscious Club haar oorsprong in Thailand.

“Klopt, we komen allebei al jaren op Koh Phangan, daar hebben we elkaar ontmoet. We ontdekten dat wat in Thailand heel normaal is, aandacht voor persoonlijke groei, in de stad nog niet zo vanzelfsprekend is.”

Daarom vliegen we toch en masse naar Azië toe?

“Gek toch, dat we 16 uur moeten vliegen om een beetje tot onszelf te komen? Vanaf vrijdag is het gelukkig nog maar 16 minuten fietsen. Met The Conscious Club hopen we een oplaadpunt in de drukte van alledag te creëren.

Je vindt The Conscious Club op de Lauriergracht 142 in Amsterdam.

World Ocean Day: 5x oceaanvriendelijke kledingmerken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Waarom zestien uur vliegen als je ook zestien minuten kunt fietsen om tot jezelf te komen?
Sluiten