Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Psyche 2 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Waarom millennials vaak ontevreden zijn over hun werk (én de liefde)

Leiders vragen: wat wil je precies? Millennials antwoorden: we willen werken op een plek waar we een doel kunnen nastreven. We willen impact maken. Maar hoewel veel millennials dit doen, zijn ze niet gelukkig in hun baan. Er mist iets. Maar wat? Simon Sinek – auteur van onder andere het boek ‘Start with why’ – heeft hier een antwoord op. In een interview deelt hij zijn visie op de werkende millennial en legt hij op een boeiende manier uit welke stukjes er missen in het leven van deze generatie.

In het interview stelt Sinek dat veel millennials zijn opgevoed met het idee dat ze speciaal zijn. Bijzonder. Dat ze alles kunnen hebben in het leven dat ze maar willen. En dan is de realiteit keihard. Sinek verwoord het als volgt: “Je neemt deze groep mensen en gooit ze in de échte wereld: ze studeren af en krijgen een baan. En dan komen ze erachter dat ze helemaal niet speciaal zijn. Mama is er niet om te regelen dat ze promotie krijgen. Opeens komen ze erachter dat je níét alles kunt krijgen, gewoon omdat je dat wil.”

Het lot van de wereld ligt in handen van millennials (en dat is maar goed ook)

Ik wil het, en ik wil het nu

Gewend om alles te kunnen krijgen wat ze willen, dat zijn de millennials zeker. Liever vandaag nog dan morgen. Sinek schudt gemakkelijk een aantal voorbeelden uit zijn mouw: “Wil je iets bestellen op Amazon, dan arriveert het de volgende dag. Wil je een tv-serie kijken? Binge. Je hoeft niet eens iedere week te wachten op een nieuwe aflevering. Wil je op date? Swipe naar rechts.” Alles wat je wil, kun je direct krijgen. Bijna alles dan. Wat je niet direct kunt krijgen, is tevredenheid in je werk en sterke relaties.

En daarmee legt Sinek de vinger precies op de zere plek. Wat millennials missen, is geduld. De dingen die er écht toe doen in het leven – stelt Sinek – zoals zelfvertrouwen, tevredenheid in je werk en de liefde; al deze dingen hebben tijd nodig.

Meer over millennials?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom millennials vaak ontevreden zijn over hun werk (én de liefde)
Sluiten