Waarom lukken goede voornemens niet en wat kun je doen zodat ze wel lukken?

In 2015 had zo’n beetje heel Nederland het goede voornemen om in 2016 fitter door het leven te gaan. Helaas slaagde meer dan 90% van de mensen er niet in deze missie op lange termijn vol te houden. Of het nou de inconcrete doelen, teveel nieuwjaarsborrels, vrijdagmiddag, een te lekkere Italiaan om de hoek, vieze douches op de sportschool, of die te drukke baan was…

Het komt er in ieder geval op neer dat er meer redenen te bedenken zijn waarom gezonde goede voornemens niet slagen dan wel. Waar gaat het mis en wat kun je er nou aan doen om 2017 wel fit door te komen?

Set a goal, get a goal

Concretiseer jouw doelen. Met vage goede voornemens heeft niemand de oorlog ooit gewonnen. Dus: wat wil je bereiken, hoe wil je dit bereiken, waarom wil je dit bereiken, wanneer wil je dit bereiken, met wie wil je dit bereiken. Maak een plan, schrijf het op, zet een intentie and… off you go!

Willen is kunnen, toch?

Leuk hoor zo’n super concreet plan maar is het eigenlijk wel haalbaar? Als je iets maar hard genoeg wil dan lukt het wel, toch? Don’t think so. Wees vooral eerlijk en realistisch bij het stellen van je doelen. Bedenk van te voren waarom het je dit jaar wel gaat lukken om tijd vrij te maken voor die wekelijkse yogasessie, je wekker een uur eerder te zetten om te gaan sporten, vaker voor jezelf te koken, op vrijdagavond nee te zeggen tegen dat laatste rondje welke eigenlijk al drie keer voorbij is gekomen.

Vallen, opstaan en weer doorgaan

En dan is het opeens maart en denk je terug aan 31 december 2016. Wat gaat de tijd toch snel hè. Misschien zijn de afgelopen maanden niet helemaal volgens plan verlopen, of misschien zelfs helemaal niet. Niet getreurd. Dit is hét moment waarop je jezelf herpakt. Je maakt namelijk het verschil door juist nu door te pakken in plaats van de handdoek in de ring te gooien. Accepteer dat niet alles in één keer lukt, pak de draad weer op en verlies je doel niet uit het oog.

I can’t make it on my own

Kun jij nog wel wat extra hulp gebruiken als het gaat om levensstijl veranderende voornemens? Look no further. Klaever Health heeft de perfecte winactie om jouw goede voornemens voor 2017 een vliegende start te geven.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Het is tijd voor een nieuwsbrief die je verder brengt (+ ontvang een mindful kleurplaat)

Schrijf je in en ontvang gratis de Bedrock kleurplaat!

Reageer op artikel:
Waarom lukken goede voornemens niet en wat kun je doen zodat ze wel lukken?
Sluiten