Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Mind 2 jan 2019

Waarom jongens vaak gemeen zijn tegen meisjes die ze leuk vinden

Het kan moeilijk zijn om aan jezelf én aan de rest van de wereld toe te geven dat je iemand leuk vindt. Helemaal wanneer het ernaar uitziet dat het niet wederzijds is. En een kat in het nauw maakt rare sprongen. Veel jonge mannen gaan als tegenreactie gemeen doen tegen jonge vrouwen die ze leuk vinden. The School of Life maakte er een filmpje over. Stel jezelf voor dat je weer 14 bent. Je loopt de klas binnen en ziet een prachtig nieuw meisje (of jongen) zitten; je bent opslag verliefd. Om indruk te maken begin je de lolbroek uit te hangen en doe je een poging om vrienden te worden. Al snel heb je het gevoel dat de ander totaal buiten je bereik ligt. Je bent niet goed in sport, gedraagt je onvolwassen en bent alles behalve cool. Je maakt geen schijn van kans.

Meisjes plagen kusjes vragen?

Om de pijn te verzachten verander je van strategie. De leuke grapjes en gezellige praatjes zijn verleden tijd; je wordt gemeen. Kinderachtig, I know, maar het gebeurt wel. Zelfs volwassenen hanteren deze strategie nog wel eens. In dit filmpje van The School of Life wordt uitgelegd waar het vandaan komt én wat je eraan kunt doen.

Why Boys Are Mean To Girls They Like

It can be very hard to keep admitting to yourself and the world that you like someone – when it seems they may not like you.

Meer lezen over kinderen?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Waarom jongens vaak gemeen zijn tegen meisjes die ze leuk vinden
Sluiten