Ode aan het ei. Waarom een eitje met Pasen goed voor je is

Met Pasen kun je er eigenlijk niet omheen: een ei hoort erbij. En dat is maar goed ook, want kippeneitjes zijn volgens velen gezond. Omdat je er vandaag waarschijnlijk sowieso één eet, geven we drie redenen waarom dat een goed idee is.

Een ei bevat veel gezonde voedingsstoffen

Er zijn veel meningsverschillen over: zijn eieren nou gezond of niet? Eieren zouden cholesterol verhogen, maar volgens andere onderzoeken zijn eieren juist hartstikke goed voor je. Eieren zijn een rijke bron van eiwitten en zitten vol met gezonde vetten, vitamines en ijzer. In een eitje zit choline, een voedingsstof die essentieel is voor onder andere de gezondheid van de hersenen, het metabolisme en het zenuwstelsel. Om je cholesterol-inname te beperken kun je ervoor kiezen om alleen het eiwit te eten. Je mist dan wel de voedingsstoffen uit het eigeel, zoals choline en andere gezonde vitamines.

Een ei gaat acne tegen

Eieren bevatten veel stoffen die goed zijn voor de hormoonhuishouding. De stof selenium in een ei helpt de schildklier te ondersteunen en de verschillende vitaminen houden je hormonen in balans. Trek in een eitje? Je kunt het beste kiezen voor de biologische variant. Deze eieren bevatten namelijk geen toegevoegde hormonen en pesticiden die je hormoonhuishouding kunnen verstoren.

Een ei helpt voedingstoffen in groenten op te nemen

Een onderzoek in het American Journal of Clinical Nutrition heeft uitgewezen dat eieren ervoor kunnen zorgen dat de voedingsstoffen in groenten beter opgenomen worden. Proefpersonen die groenten in combinatie met een ei aten, hielden een grotere hoeveelheid van de aanwezige voedingsstoffen in hun lichaam over dan de proefpersonen die alleen de groenten aten. Niks mis met een eitje door de sla dus!

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Ode aan het ei. Waarom een eitje met Pasen goed voor je is
Sluiten