Josephine Kay
Josephine Kay | LinkedIn Mind 7 mei 2020

4 dingen waar elke vrouw nú beter mee kan stoppen

Vrouwen kunnen extreem kritisch op zichzelf zijn. Een hele zondag in bed liggen en Netflix kijken, terwijl je een halve liter Ben & Jerry’s naar binnen werkt. Moet af en toe kunnen, toch? Maar waarschijnlijk voel je de dag erna een extreem schuldgevoel. Waarom zijn vrouwen eigenlijk so hard on themselves?

Het is tijd om deze 4 dingen niet meer te doen. Want, wat schiet je ermee op?

Op standby staan.

Je bed valt van ellende bijna uit elkaar en eigenlijk zou een nieuw matras wel op z’n plek zijn. Maar, stiekem wacht je nog even met dat nieuwe bed totdat je gaat samenwonen. Met die nieuwe vriend. Die je nog niet hebt. Is toch zonde als je net een fortuin hebt uitgegeven aan een boxspring en de liefde van je leven er al eentje blijkt te hebben?

Stop! Leef niet in de pauze-stand. Want, jij verdient toch ook een fijn bed, met of zonder man naast je? En een kerstboom met kerst, stokbrood met kaasjes en een lekker glas wijn als je daar zin in hebt, een weekendje weg en een nieuwe blender trouwens ook.

Altijd ja zeggen.

‘Nee’ is ook een prima antwoord. Als je iets niet wil doen, doe het dan ook gewoon niet. Veel vrouwen hebben de neiging om te willen pleasen. Maar dat doen ze dan vaak ten koste van zichzelf. Als je vaker voor jezelf kiest, heb je meer tijd over voor mensen en dingen die er echt toe doen.

Ook lezen: Hoe voeding je kan helpen naar een positief (of juist negatief) zelfbeeld, én tips van een deskundige

Heb je geen zin om met het zusje van het vriendje van je oude collega af te spreken om haar te helpen met haar scriptie? No worries, voel je niet schuldig, ze vindt wel iemand anders die er tijd voor heeft.

Zorgen voor anderen.

Het is hartstikke mooi als je een zorgzaam persoon en lief voor anderen bent. Maar vergeet niet dat jijzelf op nummer 1 zou moeten staan. Je eigen geluk maak je zelf, en niemand anders kan het voor je doen. Als je alleen maar met anderen bezig bent (die ook nog eens niet altijd even dankbaar zijn), ga je je heel ongelukkig voelen. Leven voor anderen en hopen op dankbaarheid kan je een heel eenzaam en ondergewaardeerd gevoel geven.

Vergelijken.

Ja, je vriendin heeft langere wimpers dan jij en ja, je collega heeft een extreem mooi appartement en ja, je zusje heeft een droombaan. Probeer jezelf niet de hele tijd te vergelijken met de beste gedeeltes van andermans leven. Zo kun je bij iedereen wel iets vinden dat beter is. Probeer juist de fijne aspecten uit jouw leven te omarmen. Nobody’s perfect.

Nog niet overtuigd? Zo zet je jezelf op nummer 1, zonder egoïstisch te zijn.

Meer Bedrock?

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
4 dingen waar elke vrouw nú beter mee kan stoppen
Sluiten