Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Betere wereld 6 dec 2018
Leestijd: 4 minuten

10 innovatieve vrouwen bundelen hun (fashion) krachten in nieuwe winkel

Ben jij ook wel eens op zoek naar iets, maar je kan het nergens vinden? Je zoekt stad en land ervoor af, maar het is het allemaal nét niet. Sterker nog: het is er gewoon helemaal niet. Wat doe je dan? Je maakt het zelf. Tenminste, dat is wat deze 10 innovatieve vrouwen doen. En nog duurzaam ook.

Pijnloze pumps, een smart handtas of een stijlvolle, maar comfortabele sportjurk… Waarom was het er nog niet? Er is genoeg vraag naar. Daarom is er nu het nieuwe modeconcept House of Artisans waar 10 innovatieve vrouwen met hun opkomende merken het verschil maken.

Nieuw modeconcept House of Artisans

De mode-industrie is de op 1 na vervuilendste industrie ter wereld. Dat hier drastisch iets moet veranderen, moge duidelijk zijn. House of Artisans is een mix van 10 Nederlandse ondernemers, die het anders aanpakken in de modewereld. Deze vrouwen vullen zelf het gat in de modemarkt op dat zij misten, met duurzame, unieke producten.

Bianca Blom (van LINJA Shoes) is de initiatiefnemer. Zij bracht alle vrouwen samen. De 10 vrouwen delen dezelfde waarden en visie. Zo willen zij vrouwen inspireren en stimuleren om het beste uit zichzelf te halen en hun dromen te volgen.

Perfecte pasvorm én kwaliteit

Het tijdperk van moeten kiezen tussen kwaliteit of een perfecte pasvorm is bij dezen voorbij. Bij House of Artisans vind je unieke items, vaak tailored en custom made, die zowel van de beste kwaliteit gemaakt zijn als een perfecte (pas)vorm hebben.

Je vindt er dus geen mainstream merken en de voorraden worden ook niet eindeloos aangevuld. De mode-items zijn duurzaam en het zijn limited collecties. Dit klinkt veel beter dan al die eenheidsworsten van tegenwoordig door fast fashion, als je het ons vraagt.

De merken

House of Artisans heeft in totaal 7 merken. Allemaal dragen ze haar steentje bij voor een beter milieu. Ze vechten tegen de vervuilende mode-industrie én ontwerpen precies wat een vrouw nodig heeft.

Suzanne (33) matcht mode met zero waste: “Hoe leuk is het als iemand anders geniet van de kleding die wij niet dragen?”

Lapeek van Barbara Peel – de LBD van de tennis- en golfbaan

Een stijlvolle sportoutfit die óók comfortabel is, is lastig te vinden. Maar vanaf nu niet meer. Barbara maakt het perfecte sportjurkje. Een tijdloos, flatterend ontwerp waarvan de lengte is aan te passen. Zo is ‘ie geschikt voor iedere vrouw.

LINJA Shoes van Bianca Blom – comfortabele pumps

Comfortabele pumps en niet inleveren op stijl? Dat regelt Bianca voor je. Op LINJA’s lopen vrouwen 2 keer zo lang zonder pijn dan op reguliere pumps. De handgemaakte, Italiaanse pumps zijn er in 2 hakhoogtes (8 cm en 10 cm) en in 17 verschillende maten.

House of Artisans - Bianca Blom
Bron: House of Artisans - Bianca Blom

MINOIS van Simone Tertoolen – handgemaakte tassen

Stijlvolle handtassen waarin Italiaanse ambacht wordt gematcht met slimme technologie, is wat Simone maakt. De binnenkant van de tas verlicht subtiel bij het openen en ook kun je je smartphone of tablet opladen in de tas. Mooie tassen die ook nog eens smart zijn, dus. Ideaal voor de vrouw wiens dagelijks leven druk is. (Aren’t we all?)

The Blue Suit van Yvonne Vermeulen & Karen Rauschenbach – denim suits

The Blue Suit is een slow fashion merk dat stijl en waarden samen brengt. Ze gaan voor tijdloze mode van kwaliteit met een perfecte pasvorm. De collectie bestaat uit zakelijke vrouwenkleding, denk aan: denim pakken, jurken en rokken. De items kunnen meerdere seizoenen mee en zijn handgemaakt van uitsluitend indigo eco-denim.

Parioli van Yvonne Kampmeier, Sanne & Griò Schoenmaker – jurken op maat

De vrouwen achter dit merk vonden het lastig om een zakelijke jurk te vinden die representatief, maar toch zakelijk is. Daarom maken zij nu zelf custom made jurken die perfect aansluiten bij iedere vrouw en de juiste lengte hebben. Stijlvolle jurken die ontworpen zijn om het beste in elke vrouw naar boven te halen.

Halsduk by Esmee Markhorst – Stijlvolle, handgeweven, gebreide en zijden shawls

De rode draad in Esmee’s collectie is de passie voor Nederlandse ambacht en liefde voor Scandinavië. Met oog voor detail, kwaliteit en elegantie is iedere shawl ontworpen. Ze zijn uniek en ook biedt Esmee persoonlijk advies.

Hester Vonk Noordegraaf – sieraden als poëzie op de huid

Verfijnde juwelen van edelstenen en bijzondere, zeldzame materialen. Hester creëert juwelen voor de vrouw die ze met liefde draagt als intieme vorm van poëzie.

Benieuwd geworden naar de veelbelovende collecties van deze vrouwen? Vanaf morgen (7 december) kan je deze exclusieve mode-items bekijken in House of Artisans in Amsterdam, aan de Roelof Hartstraat 5.

Meer over duurzame mode

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reacties 0
Reageer op artikel:
10 innovatieve vrouwen bundelen hun (fashion) krachten in nieuwe winkel
Sluiten